Çay saatlerinde masalarımızda olmazsa olmazından miss gibi, lezzetli vişneli muffin tarifi paylaşıyoruz. Yumuşacık kekin içinde vişne taneleri ile harika bir lezzet. Misafirlerinize ve ailenize hazırlayabileceğiniz muhteşem muffin tarifini sizlerde çok beğeneceksiniz. Kolay hazırlanışı ve servisi ile pratikliği ile tarif tercihlerinizde sıkça bulunduracağınız vişneli muffin tarifini sizlerde denemek isterseniz, bizleri izlemeyi unutmayın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🙂
Tarif detayı için:
Vişneli Muffin Tarifi İçin Malzemeler;
4 yumurta
1 buçuk su bardağından biraz az şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Dondurulmuş veya komposto vişne (çekirdeksiz)
Hazırlanışı; Öncelikle toz şeker ve yumurta iyice köpürünceye kadar çırpılır. Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, süt, yoğurt labne peyniri eklenir ve çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve karıştırılarak kek hamuru hazırlanır. Muffin kalıpları yaklaşık yarısından çok az fazla doldurulur. Çekirdekleri alınmış vişnelerden her kalıba 3-4 tane bırakılır. Vişneler hafifçe içe göçeceklerdir, dilerseniz tamamını da batırabilirsiniz, ama ben üzerinde görünmelerini daha çok seviyorum. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir, pişirme süresi kalıbınızın büyüklüğüne göre değişebilir. Şimdiden afiyet olsun. Not: vişne olarak yazdan hazırladığım vişne kompostolarını kullanıyorum, vişnelerin suyunu da meyve suyu olarak içiyoruz:)
Vişneli muffin tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş kek tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın