Trileçe Tarifi – Trileçe Nasıl Yapılır? – ( Anlaşılır Anlatım, Tam Ölçülü)



Trileçe üç sütlü anlamındadır. Manda, keçi, inek sütü bir arada kullanıldığı için bu ismi aldığı iddia edilmektedir. Arnavutluk kökenli olduğu söylenen trileçe tatlı, aslında Meksika’nın bazı bölgelerinde 1950 ‘li yıllarında beridir yapılan bir tatlı olduğu biliniyor. Trileçe tatlısı Türkiye de 2013 yılında yıldızı parlamış, birçok pastahanenin menüsünde yer almıştır. Tam kıvamında yapmak isterseniz Trileçe tatlısını denemenizi öneririz. Trileçe’nin üzerine yaptığımız Karamelli sosunu sizler böğürtlenli olarak yapabilirsiniz. Trileçe tatlı tarifimizi denemek isterseniz, Videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Trileçe Tarifi;

Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema

Karamel sosu için;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 g sıvı krema

Üzeri için;
1 paket krem şanti

Ölçüsü kıvamı tam nefis Trileçe tarifi için

Çok beğenilen Karamelli Trileçe tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denemiş pasta tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top