Tamamı evlerimizde olan malzemelerden YAŞ PASTA TARİFİ – Artık hazır almak yok 🙂



Şimdi de sizlere Hindistan cevizli, nefis kreması yumuşacık pandispanya kekiyle hindistan cevizli yaş pasta tarifini paylaşıyoruz. İlk görüşte yemeye kıyamayacağınız kadar güzel ama bir o kadar da lezzetli olan Hindistan cevizli yaş pasta tarifi hazır pastalara taş çıkartacak bir tarif. Hazırdan alınan pastalara ihtiyaç duymadan pratik şekilde lezzetli ve masalarınıza yakışacak yaş pastaları hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinize ve ailenizle sofralara yakışan nefis bir tarif olan hindistan cevizli yaş pasta tarifini denemenizi tavsiye ederim. Davetlerinizde ve doğum günlerinizde pastaneler den pasta almadan evlerinizde kendi zevkiniz ve damak lezzetinize göre hazırlayacağınız yaş pasta tariflerini sizlerinde beğeneceğine eminim. Hindistan cevizli yaş pasta tarifini denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Yaş Pasta Tarifi

YAŞ PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

Pandispanyası için:

5 Adet yumurta
1 Tutam tuz
1 su bardağı şeker
1,5 Çay bardağı tepeleme un
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:

800ml süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağından az şeker
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
1 poşet krem şanti
Üzerini kaplamak için

1 paket (200ml) süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hindistan cevizi

Hazırlanışı;
1. Yumurta sarısıyla şekeri yaklaşık 7-8 dakika boyunca çırpalım.
2. Ilık suyu ekledikten sonra un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek hamuru tekrar çırpalım.
3. Ayrı bir kapta yumurta akı ve tuzu köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
4. Yumurta aklarını hamura ilave ederek köpüklerini söndürmeden dikkatlice karıştıralım.
5. 18 cm çapındaki iki adet kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım. Böylece keki kalıptan rahatça çıkartılabilir.
6. Kek hamuru kalıplara eşit şekilde yerleştirelim.
7. Hamurdaki kabarcıkları çıkarmak için kalıbı zemine vuralım.
8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
9. Fırından aldığımız keklerin üzerini temiz bir bez ile örterek soğumaya bırakalım.
10. Kreması için; Süt, şeker, un ve mısır nişastasını kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
11. Göz göz olan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım.
12. Soğuyan kremaya toz kremşanti ekleyerek güzelce çırpalım.
13. Kekimiz iyice soğuduktan sonra varsa üzerindeki eğrilikleri bıçak yardımı ile düzeltelim.
14. Kekimizi iki kat olacak şekilde keselim.
15. Elde ettiğimiz dört adet keki aralarına krema sürerek üst üste dizelim.
16. Pastamızın üzerini streç filim ile kapatarak 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
17. Üzerini kaplamak için; süt kremasına, pudra şekerini ekleyerek güzelce çırpalım. Ve 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
18. Pastamızın üzerini krema ile tamamen kaplayalım.
19. Ardından pastanın her yerine hindistan cevizi ile kaplayalım ve sevdiğimiz mevsim meyveleri ile süsleyelim.
20. Dilerseniz pastanın içerisinde meyveler ve çikolata ile zenginleştirebilirsiniz.
21. Ev yapımı hindistan cevizli yaş pastası tarifi servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Çok beğenilen diğer Hindistan cevizli yaş pasta tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş yaş pasta tarifi için;

Rulo pasta tarifi için;

Çikolatalı Pasta tarifi için;

Pandispanya tarifi için;

Meyveli yaş pasta tarifi için;

Borcam pastası tarifi için;

Kolay bisküvili pasta tarifi için;

Brownie pasta tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.