Sultan Sarması Tarifi – Sultan Lokumu



Sultan sarması, hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifidir. Bu tarifi farklı ortamlarda farklı isimlerle görebilirsiniz. Bazı yerlerde saray sarması, sultan sarması, saray lokumu, paşa lokumu, paşa sarması gibi isimlerle karşımıza çıkan bu tarifi web sitemizde aldığı beğeniler üzerine videolu hazırlamaya karar verdik. Hafif, pratik, kolay ve lezzetli tatlı tarifleri arıyorsanız Sultan Sarması tarifni kaçırmayın. Aynı tarifi kakaolu yerine sade veya muz veya kivi gibi meyvelerle hazırlayanlar da olabilir. Sultan sarması tatlısını servis ederken istediğiniz şekilde damla çikolata veya muz, çilek, kivi gibi meyvelerle, veya çikolata-meyve soslarıyla süsleyebilirsiniz. Sultan sarması tatlısının çevrenizdekilerden çok beğeni alacağına emin olabilirsiniz, şimdiden afiyet olun.

Gelelim sultan sarması nasıl yapılır?

1lt süt, 2 tepeleme yemek kaşığı kakao, 1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta, 1 Türk kahvesi fincanı un, 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Muhallabi kaynadıktan sonra 1 paket vanilya ve 50g tereyağı eklenerek karıştırılarak pişirilir.
Bu arada fırın tepsisinin tabanı hindistan cevizi ile kaplanır.
Pişen muhallebi hindistan cevizlerinin üzerine gezdirilir.
Tatlımız iyice soğuyana kadar dinlendirilir.
tamamen soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırlanan 1 poşet krem şanti sürülür.
Hazırolan tatlımız dilimlenerek servis edilebilir. Biz 6 dilim olacak şekilde kestik ancak daha küçük dilimler kesebilirsiniz.
Dikkatlice rulo yapılan tatlı servis tabağına alınır.
Dikkat çeken sunumu ve oldukça hafif olması nedeni ile beğeni alan sultan sarması tatlmıza servise hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Sultan sarması tarifimizi defterinize eklemek için tıklayın

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş sütlü tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top