İzmit yöresine özgün pişmaniyeden sonra saray helvası da lezzetiyle hatırladığımız saray helva tarifini evlerinizde de hazırlamak artık çok kolay. Az malzeme ile hazırlaya bileceğiniz lezzetli helva tarifini misafirlerinize veya ailenize lezzetli helva tarifi denemek isterseniz videomuzu izlemeden geçmeyin. Hazır alınmışlar dan daha leziz ve sağlıklı saray helvasını denemek isterseniz, Videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂
Saray Helvası Yapımı
Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 15 dk
Pişirme: 15 dk
Saray Helvası Yapımı
Malzemeler
2,5 su bardağı un
Yarım paket margarin yada tereyağı ( 125 gr )
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı Unu bir tencereye alıp kısık ateşte kokusu çıkana kadar en az 15 dakika kavuruyoruz. Hafif pembeleşmeye başlayınca alıyoruz. Çok rengini değiştirmeden içine erittiğimiz margarini yada tereyağını hangisini tercih ediyorsanız ekliyoruz. Ardından pudra şekerini de ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Islak deniz kumu gibi olacaktır. Bu sizi korkutmasın. Borcama döktüğümüzde kolay şekil alıyor. Daha sonra bu karışımı bir borcama alıp demir kaşık yardımıyla bastıra bastıra borcama yayıyoruz. Karışım iyice sıkıştığı zaman bıçak yardımıyla baklava dilimi olacak şekilde yada nasıl kesmek istiyorsak o şekilde kesiyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun. Kullandığım bardağın fotoğrafını ekliyorum, ölçüleri bu büyüklükteki bardağınız ile ayarlayabilirsiniz.
Saray helvası tarifini defterlerinize eklemek isterseniz:
Çok beğenilen helva tarifi için;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş helva tarifi için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın