Şahane Bardak Kek Nasıl Yapılır? | Kek Tarifleri



Şahane Bardak kek, sitemizde yayınlandığı günden bu yana çok fazla yorum alan, beğenilen, ilgi gören bir tarifimiz, artık videolu tariflerimiz arasında yerini aldı. Hem sunumu ile hem de lezzeti ile beğeneceğinize eminim, farklı kek tarifi arıyorsanız, yumuşacık keki ve nefis kreması ile bu tarifimizi deneyebilirsiniz. İçi dolgulu kremalı kek tarifi alışıla gelmiş kek tariflerinden hem farklı, hemde lezzetli. Şık görünümü ve sunumuyla gün masalarınızın beğenilen kek tariflerinden olacağından eminiz. Sizlerde şahane bardak kek tarifini denemek isterseniz, Videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Gelelim bardak kek nasıl yapılır?
Çırpma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı şeker alınarak iyice çırpılır.
Daha sonra karışıma 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Ayrı bir kaba 2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 paket kakao alınarak karıştırılır.
Kuru malzemeler yumurtalı karışıma elenerek karıştırılır, kek hamuru hazırlanır.
Karton bardakların yarısına kadar kek hamuru doldurularak tepsiye dizilir. Normal boyutta bardaklar ile yapıldığında 13 adet bardak yeterli olurken bizim bardaklarımız ufak boy olduğu için yaklaşık 20 adet bardak kullandık.
Tepsi önceden ısıtılmış 160 °C fırına sürülerek yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
Bu arada muhallebisi hazırlanır,
Uygun bir tencereye 1 lt süt, 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 5 yemek kaşığı şeker alınır. Karışım koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Pişen muhallebi soğumaya bırakılır, ara ara karıştırılarak kabuk tutması önlenir.
Pişen kekler de fırından alınarak soğumaya bırakılır.
İyice soğuyan muhallebiye 1 poşet toz krem şanti eklenerek 3-4 dk çırpılır.
Soğuyan keklerin içleri çay kaşığı ya da sebze oyacağı ile oyulur.
Dilerseniz keklerin üst kısımlarının da düz olması için kesebilirsiniz.
Bardak şekli verdiğimiz keklerin içleri muhallebi ile doldurulur.
Tüm kekler doldurulduktan sonra kalan muhallebi bir sıkma torbasına ya da buzdolabı poşetine doldurularak poşetin bir köşesinde küçük bir kesik açılır. Hazırlanan keklerin üzerine krema sıkılarak süslenir.
Hem lezzetli hem de şık sunumu ile dikkat çeken bir kek yapmak istiyorsanız bu tarifimizi denemenizi öneririz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu videomuz da, yumuşak kek nasıl yapılır?, sürpriz kek, sürpriz muffin, krema dolgulu kek tarifi, krema dolgulu muffin tarifi, kremalı kek nasıl yapılır, muhallebili kek tarifi nasıl yapılır? sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Şahane bardak kek tarifini web sitemizde incelemek için

Şahane Bardak Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 paket (25 gram) kakao (ortalama 3 yemek kaşığı)
13 tane karton bardak

Kreması için:
1 litre süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket toz krem şanti

üzeri için:
Antep fıstığı

Çok beğenilen bardak kek tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş kek tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.