Pratik Alman Pastası Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri



Alman pastası donuta ile benzerliğiyle de gözlere hitap eden yumuşacık kek arasındaki kremalı hafif lezzetli bir pasta tarifi. Berliner olarakta bilinen Almanya’nın geleneksel tatlarından olan alman pastası tarifi Türkiye olarak damak tadımıza uygun beğenilen alman pastası tarifini denemeyenler varsa denemelerini tavsiye ediyoruz. Şık görünümüyle ve lezzetiyle gerçekten beğenileri üzerine çekecek bir pasta tarifi. Sizlerde pratik olarak evde olan malzemelerinizle hazırlayabileceğiniz alman pastası tarifini denemek isterseniz, bizleri izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Pratik Alman Pastası

Pratik Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler;
Keki için;
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Kreması için;
500ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Hazırlanışı; İlk olarak keki hazırlamalıyız. Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye dökün. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın. Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Pratik alman pastası tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top