Genelde sabah kahvaltı masalarını süsleyen. Tatlı küçük ve kalın şekilde yapılan krep tarifinden farklı reçel, marmelat, ve meyvelerle süslenerek tüketilen tatlı hamurdan hazırlanan bir tarif. Amerika da sıkça yenen daha kalorili olarak tükettikleri pankek tarifi. Türkiye de de oldukça hızla yayıldı ve 7’den 70′ e herkesin damak tadına uyan ve beğenilen pankek tarifini bizlerde hazırladık ve sizlerle paylaşmak istedik. Özellikle çocukların ilgisini çeken ve minik minik olmasıyla ellerine alıp tüketebilecekleri bir pankek tarifi. Güzel kahvaltı masalarınızda sizlerde pankek tarifi denemek isterseniz bizleri izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂
Kolay Pankek Tarifi
Kolay Pankek Tarifi İçin Malzemeler;
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için
sıvı yağ
Servis önerisi:
kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata
Hazırlanışı; Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde ettim.
Pankek nasıl yapılır? tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş krep tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın