Muhallebili Revani Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri



Farklı enfes lezzetli şerbetli bir muhallebili revani hazırladık. Yumuşacık ikiye böldüğümüz keki hazırladığımız borcam da şerbeti ile ısladığımız kekin arsında mis gibi muhallebisi ile ağızda dağılan revaninin damak tadımızı daha lezzetli bir tat bırakıyor. Misafirlerinize ve ailenize hazırlayabileceğiniz kolay bir revani tarifi. Şerbetli tatlıları severlerin de çok beğenecekleri muhallebili revani tarifi olacağından eminiz. Sizlerde revani tarifimizi denemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Muhallebili Revani Tarifi

Muhallebili Revani Tarifi Malzemeler
Keki için;
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un (tepeleme dolu)
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;
3 su bardağı (650 ml) süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (650 ml kadar)
yarım limonun suyu

Hazırlanışı Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bunun için küçük bir tencerede su ve şeker karıştırılıp kaynatılır, 10 dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır. Şerbeti soğurken tatlının keki hazırlanır. Önce yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına hamur boşaltılır (bu şekilde kolaylıkla çıkarabilirsiniz).190 derece fırında pişirilir. Kek pişerken tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için vanilya harç diğer malzemeler karıştırılarak ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra vanilya eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Kek fırından alındıkta sonra 10-15 dk sıcağının çıkması beklenir. Kağıdı ile birlikte fırın kabından tezgaha alınır. Kolaylık olması açısından önce ortadan ikiye ayrılır. Daha sonra her parça bıçakla düzgün bir şekilde 2 kat halinde kesilir. Alt kat tekrar fırın kabına yerleştirilir. Üzerine şerbetin yarısından biraz azı gezdirilir. Muhallebi tekrar çırpılıp kekin üzerine yayılır. 2. kat kek kapatılır. Şerbetin kalanı da üzerine boşaltılır ve şerbetini çekip soğuması için yarım saat kadar bekletilir. Buzdolabında 3-4 saat kadar iyice soğutup servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Tarifi Cahide Jibek’in sayfasında görüp denedim. Kesme konusunda zorlanırım sanmıştım ama beklediğim gibi zor olmadı, kolaylıkla yapılabiliyor, denemek isteyenlere tavsiye ederim.

Çok beğenilen revani tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top