Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı | Nefis Yemek Tarifleri



Kemal paşa tatlısını neredeyse hepimiz bildiği bir şerbetli bir tatlı tarifi. Bu aralar tarifler arasında çokça yapılan ve çok beğenilen bir tatlı tarifi olmaya başlayınca bizde görmeyen, duymayanlar için muhallebili kemal paşa tatlısını hazırladık. Şerbetli tatlı sevmeyenlere hem şerbetli hemde sütlü bir tarif olan kemalpaşa tatlısını sizlerde çok beğeneceksiniz. Oldukça hafif ve yedikçe yedirten bir tatlı tarifi. Sizlerde muhallebili kemal paşa tarifini defterlerinize eklemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama: 5 dk

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler;
1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Hazırlanışı; Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su Hazırlanışı Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Benim pakette 35-40 dk pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim. Yaklaşık 25 dk da pişti. 35-40 dk pişseydi çok eriyecekti. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen borcama (34*22 cm) dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır. ..::Afiyet Olsun::..

Muhallebili kemalpaşa tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top