LEZZET BOMBASI Çikolata Dolgulu Pankek Tarifi



Bomba gibi leziz çikolata dolgulu pankek tarifi ile sizlerleyiz. Kahvaltılarda, çay saatlerinde muhteşem çikolata dolgulu pankek tarifini beğeneceğinize eminim. Yumuşacık pembeleşmiş pankeklerin arsında leziz çikolatası ile hafta sonu sofralarınızda çocuklarınız için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Şık sunumu ile sofralarınızda yakışacak, nefis görünümü ile de gözlere hitap edecek. Doyamayacağınız lezzeti ile büyük küçük demeden herkesin beğenerek tüketeceği çikolatalı pankek tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Pankek sevenlerin bu nefis çikolatalı pankek tarifini denemeyenlerin çok şey kaçıracağını söyleyebilirim.. Çikolata krizine girenlerin bile dayanamayıp yiyeceği, bol çikolatalı pankek tarifini denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Çikolatalı Dolgulu Pankek

Çikolata Dolgulu Pankek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

İçi için
Kahvaltılık sürülebilir çikolata

Hazırlanışı:
1.İlk olarak düz bir tepsiye pişirme kağıdını yerleştirelim.

2.Kahvaltılık çikolatamızı bir tatlı kaşığı kadar alarak daire şeklinde kağıdın üzerine yayalım. Pişirme kağıdı çikolatanın tepsiye yapışmamasını sağlayacak ve donduktan sonra rahatlıkla çıkartabileceğiniz.

3.Çikolatalı yaklaşık yarım saat derin dondurucuda donduralım.

4.12 adet çikolata dairesi yeterli olacaktır.

5. Pankek hamuru için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.

6.Daha sonra süt, un, kabartma tozu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım.

7.Orta ateşte ısıttığımız tavaya 1 yemek kaşığı kadar hamur dökelim.
Üzerine çok bastırmamaya dikkat ederek çikolata yerleştirelim.

8.Ve çikolatanın üzerini de hamur ile kapatalım.

9.Üzeri matlaşan göz göz olan pankeki çevirerek diğer tarafının da pişmesini sağlayalım.

Her iki yüzü pişen çikolatalı pankekler servise hazır.
Afiyet olsun.

Çikolatalı pankek yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar:
– pankekleri pişirirken tüm çikolataları dondurucudan almayınız, oda ısısı ile hızlıca eriyeceklerdir:)
– pankek hamurunuz çok akışkan olursa 1-2 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz.
– Tavanızı orta ateşte açmanız önemli, çok yüksek ateşte pankekler pişmeden tabanı yanabilir ya da içi hamur kalabilir.
– Pankek hamurunuz artar ise sade olarak pişirebiliriz.
– Pankek tavanızı pişirmeden önce dilerseniz az miktarda sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
– Pankekleri meyveler ile servis edebilirsiniz çok yakışıyor.

Ve unutmadan kaç kalori diye merak edenler için 1 porsiyon çikolatalı pankek yaklaşık 300 kalori 🙂

Pankek yapmanın püf noktaları ve detaylı anlatıma web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Çok beğenilen diğer çikolatalı pankek tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş krep tarifleri için;

Sade pankek tarifi için;

Kahvaltılık krep tarifi için;

Kaşık dökmesi tarifi için;

Kahvaltılık tatlı haşhaşlı çörek tarifi için;

Ay çöreği tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.