Bugün sizlere bir Osmanlı tatlısı olan keşkül tarifini paylaşıyoruz. Sütün içerisinde pişen pirin, hindistan cevizi ve badem tozu ile pişen puding kıvamında muhallebi tarifimizi lezzetini çok beğeneceksiniz. Keşkül aynı zamanla tok tutucu özelliği ile vücudumuza enerjide sağlar. Kaşık kaşık lezzetle yiyebileceğiniz sağlıklı muhallebi tarifini ailenize ve çocuklarınıza da rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Sütlü tatlı severlerin keşkül tarifini de denemelerini ısrarla tavsiye ediyoruz. Sizlerde keşkül tarifini denemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂
Keşkül Tarifi
Keşkül Tarifi İçin Malzemeler;
1lt süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı toz badem
Hazırlanışı
Malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin, üzerini süsleyin ve ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.
Keşkül tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş sütlü tatlı tatlı tarifi için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın