Kartopu Tatlısı Nasıl Yapılır? | Sünger Kek ile Pastacıklar



Sünger gibi bir pandispanya ile içi krema dolu rulolar hazırlayarak pratik pastacıklar hazırlayabilirsiniz. Hem küçüklerin hem de büyüklerin severek yiyeceği kolay bir pasta tarifi. Kartopu tatlısını web sitemizde 10 binden fazla kullanıcı defterine ekleyerek tarifi beğendiklerinizi ifade etmişlerdir. Bu yumuşacık pasta tarifiniz bizimle paylaşan Sevgi hanım’ a çok teşekkür ediyoruz.

Gelelim kartopu tatlısının yapımına,
4 adet yumurta derince bir kaba alınır. Üzerine 1 nescafe fincanı şeker eklenerek 5-10 dk boyunca çırpılır. 1 nescafe fincanı un ve 1 paket kabartma tozu eklenerek tekrar çırpılır. Son olarak rendelenmiş limon kabuğu ya da 1 paket vanilya da eklenerek karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış dikdörtgen borcama hamur dökülerek, hamurun iyice yerleşmesi ve kabarcıkların çıkması için tepsi birkaç kez zemine vurulur.
Yağlı kağıt kullanırsanız kek tepsiden daha kolay çıkacaktır. 175 °C fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Kreması için, 1 nescafe fincanı süt ile 3/4 nescafe fincanı un çırpılır. 2 nescafe fincanı süt, 8 yemek kaşığı toz şeker eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan almadan önce 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edilir ve karıştırılır soğumaya bırakılır.
Pişen kekin üzeri soyulur ve iki kat olacak şekilde kesilir. Üzerine krema sürülür ve arzuya göre damla çikolata veya badem serpilir. Rulo şeklinde sarılır. Rulo istenen kalınlıkta dilimledikten sonra önce krem şantiye sonra da Hindistan cevizine bulanır. 4 saat buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edebilir.

Kartopu Tatlısı

Kartopu Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta (yumurtalar iri ise 4 tane de kullanabilirsiniz)
1 nescafe fincanı toz şeker
1 nescafe fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (ya da limon kabuğu rendesi)

Kreması için:
3 nescafe fincanı süt
3/4 nescafe fincanı un
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arasına (arzuya göre ):
Damla çikolata, çekilmiş badem, fındık, antep fıstığı vs.

Üst malzemesi için:
hindistan cevizi (bulamak için)
2 poşet krem şanti (tarife göre hazırlayın)

Kartopu tatlısını defterlerinizi eklemek isterseniz?

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top