Sıcak sıcak kış aylarının en lezzetli tatlı tariflerinden olan irmik helvası tarifi balık sofralarının da vazgeçilmez tatlılarından. İrmik, un, şeker ve yağ ile kavrulan çabuk hazırlanışı ile de lezzetiyle büyüleyen lezzetli bir tarif. Arzunuza göre fıstıklı, cevizli, fındıklı olarakta hazırlayabilirsiniz. Nefis miss gibi kokusu ile iştahları açarken bir yandan da görünümü ile gözlere hitap ediyor. Sizlerde irmik helvası tarifini denemek isterseniz bizleri izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂
İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler;
3 su bardağı ince irmik
2,5 su bardağı şeker
350 g margarin
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı su
Hazırlanışı; İlk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Ayrı bir tencereye sütü alarak ayrıca kaynatalım. Bir tencerede yağı eritelim. Yağımız kızdıktan sonra fıstık kullanacaksanız onları atarak kavurun yoksa irmiği ekleyerek orta ateşte kavurmaya devam edelim (rengi dönünceye kadar.) Kavurduğumuz irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edelim. Bu aşamada eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli olmanızı öneririm. Tencerenin kapağı yakınınızda olsun ilk sıçramalar geçene kadar kısa bir süre kapağı kapatın. Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar karıştıralım. İstediğimiz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.Afiyet olsun.
İrmik helvasının tarifinin videosunu defterlerinize ekelemek isterseniz;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş helva tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın