İncirli Tatlı Tarifi – Nefis Yemek Tarifleri



Bugün sizlere muhteşem incirli tatlı tarifi paylaşıyoruz. İncirli kekin üzerindeki muhallebisiyle lezzetine doyum olmayan İncirli pasta tarifini bizler çok beğendik. Şık sunumu ve pratik hazırlanışıyla fazla uğraşmadan lezzetli kek tarifi hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinizde, günlerinizde sizlerde incirli tatlı tarifini gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Beğeni ile tüketilecek tatlı tarifini denemenizi öneriyoruz. İncirli kek tarifini sizlerde denemek isterseniz, bizleri izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Tarifi sayfamıza gönderen Fatma Damyan’a teşekkür ederiz.
İncirli Tatlı Tarifi

İncirli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler;
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti

Şerbeti için:
1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker

Üzeri için:
hindistan cevizi, tarçın ve kakao

Hazırlanışı; Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım. Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır:)))Afiyet olsun….. Tadı gerçekten çok güzel deneyince siz de bana hak vereceksiniz. NOT: Üst süsleme çikolata rendesi görünümünde. Ayrıca hem görüntüsü hem de tadı çok güzel tüm tatlılarınıza uygulayabilirsiniz.:)) Klasik olmasın ve farklı ne yapabilirim diye düşünenlere bir fikir olur belki….

İncirli tatlı tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş tatlı tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top