İçi Dolu Parmak Tatlısı | Nefis Yemek Tarifleri



Şerbetli tatlı severler lezzetli parmak tatlısı tarifi bugün sizler için geliyor. Adından da belli olduğu gibi içi dolgulu parmak tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Bal parmak tatlısı da olarakta bilinen bir şerbetli tatlı tarifi. Yumuşacık yoğurulan hamuruyla tek tek alınan hamur parçalarını parmak şekline getirmeden içerisine ceviz, fındık ve tarçın iç harcını yerleştirdikten sonra uzun ellerimizin arasında şekillendirdiğimiz parmak tatlısını dışını irmik ile de buladıktan sonra tepsiye dizilir. İçi dolgulu parmak tatlısın yapımı oldukça kolay şerbetli tatlı tarifi. Sizlerde parmak tatlısı tarifini denemek isterseniz, Videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

İçi Dolu Parmak Tatlısı

İçi Dolu Parmak Tatlısı İçin Malzemeler;

Hamuru için;
125 gram yumuşak margarin
1 adet yumurta
yarım çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı irmik
Aldığı kadar un

İçi için;
5 adet ceviz
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
Biraz tarçın

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
En üstü için;
1 su bardağı irmik

Hazırlanışı;
İlk önce şerbeti hazırlayın.Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte yoğunlaşsın.Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur için olan malzemeyi bir kaba alın ve iyice yoğurun.Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.15 Dakika dinlendirin.Ceviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte şekli verin.Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın.Yağlanmış tepsiye dizin.180 Derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin.İyice soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün.Tatlı iyice soğuyunca servis yapın.

Not:Bu tatlıyı daha önce yediğimde içi boş yedim ve bana yavan geldi.Bende Kıbrıs’ta içi dolu diye bir tatlı vardı onun iç harcını bu tatlıya yaptım böylesi daha güzel oldu.İsteyen içini boş bırakabilir yani…İçi için evinizdeki badem ve fıstığı da katabilirsiniz bende ikisi vardı aslında içi doluda bütün kuru yemişler bir araya katılır.Fındık,fıstık,badem ve ceviz ezmesiyle de yapılabilir.

Çok beğenilen diğer parmak tatlısı tarifler için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top