Hindistan Cevizli Islak Kek Nasıl Yapılır? | Islak Kek Tarifi



Bir süredir hep güzel yorumlar alan hindistan cevizli kek tarifini denemek istiyordum, geçtiğimiz gün farklı bir kek tarifi diye düşünürken aklıma geldi. Hemen malzemeleri toplardım, zaten çok az malzeme ile yapılıyor, oldukça pratik bir kek tarifi. Hem ıslak hem de revani tadında nefis bir kek çıktı ortaya. Ev halkı özellikle de eşim çok beğendi, sizlerin de beğeneceğine inanıyorum. Sizlerde hindistan cevizli kek tarifini denemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Gelelim ıslak kek nasıl yapılıyor?
Derince bir kaba 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şeker alınarak köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı Hindistan ceviz eklenerek tekrar çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru kelepçeli kalıba dökülür.
170 °C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.
Bu arada 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı şeker 3-4 dk kaynatılarak soğumaya bırakılır.
Kürdan testi yapıldıktan sonra fırından alınan sıcak kekin üzerine kaşık yardımı ile şekerli su gezdirilir.
Kek soğuduktan sonra üzerine 1 bardak soğuk süt dökülerek, kek sütü tamamen çekinceye kadar bekletilir, bu süreçte kelepçe açılmamalıdır.
Üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Revani tadında nefis bir ıslak kek, denemenizi öneririm. Kekiniz daha kalın olsun isterseniz daha küçük bir fırın kabı tercih edebilirsiniz.

Tarifi web sitemizde incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak hindistan cevizi
1 bardak kekun ( normal un kullanırsanız 1 pk de kabartma tozu ilave edceksiniz. )
1 paket vanilya

Üzerine:
2 çorba kaşığı toz şeker ilave edilmiş 1 bardak su (kaynatılmış)
1 bardak süt
Hindistan cevizi

Çok beğenilen

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş kek tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top