Frambuazlı Kek Tarifi | Meyveli Yumuşacık Kek Nasıl Yapılır?



Meyveli kek sevenlere müjde 🙂 tarif defterinizde mutlaka yer açmanız gereken yumuşacık, lezzetli bir kek tarifi veriyoruz.
Damak tadınıza göre meyveler kullanarak yapabileceğiniz bir tarif, biz frambuazla yaptık ancak vişneli kek yapmak isteyenler, böğürtlenli kek yapmak isteyenler, çilekli kek tarifi isteyenler, vişneli kek tarifine bakanlar da bu tarifi uygulayabilirler.
Kekiniz kabarmıyor ise, kabaran kek yapmak için detaylı ve püf noktaları ile anlatımı sizler için hazırladık.
Kanalımızdaki diğer kek tariflerini de incelemenizi isteriz, hepsi birbirinden özel ve çok beğeni alan tarifler. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 🙂

Frambuazlı kek nasıl yapılır?

3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı şeker çırpma kabına alınarak köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. 1 su bardağı yoğurt, 200 gr eritilmiş soğuk tereyağı eklenerek tekrar çırpılır. 1 paket vanilya, 1 paket k. tozu ve 2.5 su bardağı un eklenerek kek hamuru hazırlanır. Fırın kabı yağlanarak kek hamuru boşaltılır. Biraz koyuca bir hamur olması sizi korkutmasın, hamurun üzeri güzelce düzeltilir. 250 g kadar taze veya dondurulmuş frambuaz kekin üzerine gelişigüzel yerleştirilerek hafifçe bastırılır. Dilerseniz frambuaz yerine böğürtlen, çilek veya vişne gibi meyveler de kullanabilirsiniz, bu meyveleri yazdan dondurucuya kaldırabileceğiniz gibi, hazır dondurulmuş olarak da bulabilirsiniz. 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir.

Frambuazlı kek tarifini tarif defterinize eklemek için tıklayın

Frambuazlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı şeker
200g tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı yoğurt
2, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250-300g Frambuaz (vişne ya da böğürtlen de kullanabilirsiniz)

Frambuazlı kek tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz.

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş kek tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top