Fırında Sütlaç Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri



Osmanlıdan bu zamana kadar gelen Türk mutfağına özgü sütlü tatlılar arsında kendini gösteren fırında sütlaç tarifi denedik ve çok beğendik sizlerinde beğeneceğinizi düşünüyoruz.Acil misafir mi gelecek? Zamanımız mı kısıtlı? Bütün bunların çözümü için fırında güveçte sütlaç sizin için çözüm olabilir.Çok kısa sürede tek kişilik porsiyonlarda, servisi kolay, lezzetli bir tarif isterseniz Fırında sütlaç yapılışını videomuz dan izleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.:)

Fırında Sütlaç Yapılışı

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama: 10 dk
Pişirme: 1 saat

Fırında Sütlaç Yapılışı İçin Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su

Hazırlanışı Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsiniziesoğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor. Afiyet olsun…

Çok beğenilen diğer sütlaç tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş sütlü tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.