Elmalı Portakallı Turta Nasıl Yapılır? | Turta Tarifi



Sitemizde uzun zamandır bulunan bu tarifi geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım deneyerek çok beğendiğini, kokusunun lezzetinin tabiri yerindeyse on numara olduğunu söylemişti. Biz de hemen denedik ve kesinlikle öneriyoruz. Miss gibi portakal kokusu ile evinizi saran, ağızda dağılan hamuru ve meyvelerin müthiş lezzeti ile bu tarif muhteşem oldu diyebilirim. Çok hafif bir tatlı tarifi, turta seven sevmeyen herkesin beğeneceğine inanıyorum. 🙂

Elmalı Portakallı Turta nasıl yapılır?
Derince bir kaba 4 adet rendelenmiş elma, 2 adet küçük küçük doğranmış portakal içi, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, yarım su bardağı şeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi ve 1 tatlı kaşığı tarçın alınarak karıştırılır. Hazırlanan meyveli karışım 20-30 sulanması için bekletilir. Bu arada turtanın hamur hazırlanır.
Hamur için 1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
ve 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yoğurma kabına alınarak çırpılır.
1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 adet portakal kabuğu rendesi,
ve yaklaşık 2,5 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurun 3 te biri turtanın üzeri için ayrılır. Kalan hamur kalıbın tabanı ve yanlarına kaplayacak şekilde yayılır.
Sulanan iç harcının suyu süzüldükten sonra meyveler hamurun üzerine alınır ve üzeri düz olacak şekilde yayılır.
Turtanın kenarları düzeltilir.
Ayırdığımız hamur ile dilediğiniz şekilde turtanın üzeri kaplanır. İster şeritler halinde hamuru keserek, isterseniz de biraz dondurucuda beklettiğiniz hamuru rendeleyerek ya da bizim gibi kalıpla keserek üzerini kaplayabilirsiniz.
Turta önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 60-70 dk kadar pişirilir.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz, yanında dondurmanın da yakışacağını düşünüyorum.
Ölçüsü, kıvamı tam, gönül rahatlığı ile deneyebileceğinizi düşündüğüm bu tarifi herkese tavsiye ediyorum.

Turta tarifini web sitemizde incelemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın

Elmalı Portakallı Turta Tarifi İçin Malzemeler;
Hamuru için;
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin veya tereyağı (125 gr)
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

İçi için;
4 adet elma
2 adet portakal içi
1 portakal kabuğu rendesi
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;
Pudra şekeri

Çok beğenilen elmalı turta tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş meyveli tatlı tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top