Damla Sakızlı Lokumlar | Nefis Yemek Tarifleri



Lokum lezzetinde sütlü, damla sakızlı lokmalık sütlü tatlı tarifini sizler için paylaşıyoruz. Masaları süsleyecek enfes damla sakız aromasıyla lezzetli bir tarif. Sizlerde kahvenin yanında şık güzel ve lezzetli lokumlar denemek isterseniz, damla sakızlı sütlü lokum tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz. Sizlerde damla sakızlı lokum tarifimizi denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Tarifi bize gönderen Esin Hanım’a teşekkürler.

Damla Sakızlı Lokumlar

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama: 20 dk
Pişirme: 10 dk

Damla Sakızlı Lokumlar Tarifi için Malzemeler;
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket damla sakızlı vanilya
1 paket tekli paket kremşanti

Üzerini Kaplamak İçin:
Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı Kakao
Fındıklı Draje

Hazırlanışı Süt, şeker ve irmiği koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca damla sakızlı vanilya ekleyip karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. İyice soğuyunca içerisine toz halde kremşanti ekleyip kaşıkla karıştıralım. Tatlımız dan kaşık yardımıyla parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp toplar yapıp servis tabağına alalım. 2 tabağa bir miktar Hindistan cevizi koyalım. birine 1 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım. hazırladığımız topları Hindistan cevizine ve kakaolu Hindistan cevizi karışımına bulayıp servis tabağına alalım. Üzerlerine bir tane draje batıralım. dolapta 1-2 saat dinlendirip servis edelim. Mutlaka damla sakızlı vanilya kullanmanızı öneririm. Harika bir aroma veriyor. Afiyet şeker olsun 🙂

Damla sakızlı lokum tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş sütlü tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top