Cevizli Un Helvası Tarifi | Un Helvası Nasıl Yapılır? | Nefis Yemek Tarifleri



Osmanlı döneminden bu zamanlara kadar gelen helva tariflerimizin en değerli olan un helvası tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye de geleneksel olarak yapılan, Doğumdan, ölüme, askere gidene, kandillere bile hazırlanan un helvası tarifini bilmeyenler varsa bu güzel leziz bir tarifi denemenizi öneriyoruz. Ağza gelen ceviz taneleri ile damak tadınızı şenlendiren, şık görünümü ile gözlere hitap eden cevizli un helvası tarifini denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Cevizli Un Helvası;

Tarifi bize gönderen Manolya Hanım’a teşekkürler.

Cevizli Un Helvası
Malzemeler
100 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Kırılmış ceviz
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı Bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi allana kadar). Sonra cevizleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ilave edin yavaş yavaş ve her zaman karıştırın(top top olmasın diye). Ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verin. Afiyet olsun. 23 ocak Mevlit Kandili için yapmıştım, komşulara da götürdüm çok beğendiler..

Cevizli helva tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş helva tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top