Osmanlı döneminden bu zamanlara kadar gelen helva tariflerimizin en değerli olan un helvası tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye de geleneksel olarak yapılan, Doğumdan, ölüme, askere gidene, kandillere bile hazırlanan un helvası tarifini bilmeyenler varsa bu güzel leziz bir tarifi denemenizi öneriyoruz. Ağza gelen ceviz taneleri ile damak tadınızı şenlendiren, şık görünümü ile gözlere hitap eden cevizli un helvası tarifini denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂
Cevizli Un Helvası;
Tarifi bize gönderen Manolya Hanım’a teşekkürler.
Cevizli Un Helvası
Malzemeler
100 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Kırılmış ceviz
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı Bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi allana kadar). Sonra cevizleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ilave edin yavaş yavaş ve her zaman karıştırın(top top olmasın diye). Ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verin. Afiyet olsun. 23 ocak Mevlit Kandili için yapmıştım, komşulara da götürdüm çok beğendiler..
Cevizli helva tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş helva tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın