Tatlı çeşitleri arasında bulunan kadayıf tatlısını bugün sizler için hazırladık. Daha önce sıklıkla tepside yaptığımız kadayıf tatlısını bu sefer de fincan denedik. Cevizli fincan kadayıf tarifi hem servisi kolay hemde göz zevkinize uygun.Tek kişilik porsiyonlar halinde sunumu kolay cevizli fincan kadayıf tarifinin tadına tat katan tereyağı ise olmazsa olmazlarımız arasında.Fincan kadayıf tatlısının tadına tat katan cevizde ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor. Eğer denemek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.:)
Cevizli Fincan Kadayıf Tarifi
Cevizli Fincan Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler;
300 g kadayıf
Yarım su bardağı kırık ceviz
150 g tereyağı
Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyulur ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırılır. Fincan fırın kabına ters çevrilerek kadayıf topları tepsiye dizilir. 300g kadayıftan 8 adet kadayıf topu hazırlanabilir. 150g tereyağı eritilerek kadayıfların üzerine gezdirilir. 180C derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakılır. Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su tencereye alınarak 10dk kaynatılır. 4-5 damla limon suyu eklenerek 1-2dk daha kaynatılır ocaktan alınır.
5dk ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir. Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz sade, dilerseniz üzerinde kaymak veya dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Cevizli fincan kadayıf tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın