Baklava çeşitlerinin içerisinde en kolay ve pratik olarak bilinen büzme baklava tarifini sizler için paylaşıyoruz. Oklavaya sarılarak baklava yufkasının ellerinin arasında sıkıştırılmasıyla büzgü büzgü olan baklavalık yufkalarını misafirlerinize yada bayramlarda hazırlayabileceğiniz büzme baklava. Baklavanın içerisine arzunuza göre ceviz, fındık, Antep fıstıklıda olarak hazırlayabilirsiniz. Lezzetli şerbetli ile ısladığımız büzme baklavaların lezzetlerine doyum olmuyor. Sizlerinde çok beğeneceğinizi eminiz. Büzme baklava tarifimizi denemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂
Büzme Baklava Tarifi
Büzme Baklava Tarifi Malzemeler;
Hamuru için;
Bu linkteki tarifi yarım ölçü olarak kullandım.
İçi için
Ceviz
Üzeri için
250 g tereyağı
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı Şeker ve suyu tencereye alarak ocağa koyun. 15 dk kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. 5 dk daha kaynatın ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamur 15 bezeye ayrılır. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtülerek şekillendirme aşamasına geçirilir. Nişasta ve un karışımı ile bezeler açılır. Açabildiğiniz kadar ince açmalısınız. Temiz bir örtü üzerine örterek 5 dk kadar açmış olduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın. Sonrasında üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın. Oklavanın her iki ucundan ortasına doğru hamuru bizin ve dikkatlice hamuru çıkartın. 2-3 parmak genişliğinde parçalara keserek yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün ve 180 C derece fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün. Tatlıyı şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Büzme baklava tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz?
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifi için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın