Bisküvi Pastası | Pratik Bisküvili Yaş Pasta Tarifi



Nefis yemek tariflerinin yazarlarından olan Semiray Ergün hanımın hazırladığı bisküvili pasta tarifi için teşekkürler. Kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, nefis ve şık bir pasta tarifi arıyorsanız bisküvi pastası tarifimiz tam size göre 🙂 Son zamanlarda çok sık tarifi sorulan, hazır pastane pastası görünümünde ancak bisküvili ile yapabileceğiniz kolay bir pasta. Pasta tarifinin tüm aşamaları bu videoda detaylı bir şekilde anlatılıyor, ikram ettiklerinizi şaşırtacağınız güzellikte pasta yapmak istiyorsanız videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Bisküvi pastası nasıl yapılır?
2 adet Yumurtanın sarısı ve yaklaşık 1 su bardağı şeker tencerede güzelce çırpılır. 850 ml süt ilave ederek tekrar çırpılır. yarım su bardağı un ve yarım su bardağı nişasta eklenerek güzelce çırpılır ve ocağın altı yakılır.
Krema pişip, göz göz oluncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Kıvamı biraz koyu bir krema elde edilir. Kaynadıktan 2 dk sonra ocak kapatılır vanilya eklenerek karıştırılır. Sıcak kremanın üzerine streç film örtülerek kabuk bağlaması engellenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan krema mikser ile hızlı bir şekilde pürüzsüz olana kadar çırpılır.
25 cm uzunluğundaki bir kek kalıbının içine streç film yerleştirilir. Ardından 4 sıra bisküvi dizilir. Üzerine 4 yemek kaşığı krema yayılıp, üzerine dilediğimiz meyveler serpiştirilir. Tekrar 4 sıra bisküvi dizip, tekrar krema ve meyveler olmak üzere, puding ve bisküvi bitene kadar, bu işleme devam edilir. En son sıraya tekrar bisküvi dizip, en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
1 paket Süt kreması ve 1 paket vanilya katılaşana kadar çırpılır.
Dolaptan çıkan pasta servis tabağına ters çevrilir ve üzerindeki streç filmi kaldırılır. Hazırlanan krema ile pastanın dış yüzeyi kaplanır, Üzeri dilediğiniz gibi süslenir. Pastamız servise hazır, Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Pasta Tarifini web sitemizde incelemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler:
1 paket 165 gr petibör bisküvi (Butterkekse)
850 ml süt
60 gr un (yarım su bardağı)
50 gr nişasta (yarım su bardağı)
165 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
2 yumurta sarısı
1 vanilya
1 kutu süt kreması (Schlagsahne)
1 paket vanilya

Arası için;
İstenilen her çeşit meyve olur (ben karışık, dondurulmuş orman meyvelerini tercih ettim)

Süslemek için;
Damla çikolata, fıstık, çikolata rendesi, meyve

Çok beğenilen bisküvili pasta tarifi için:

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifleri:

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.