Bu video nefisyemektarifleri.com yazarı Işıl Yalçın’a aittir.
Tarif detayı için:
Diğer videolu tariflerimiz için:
Nefis Yemek Tariflerini takip etmek için;
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
Balkabaklı Kıvrım Tatlı
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama: 35dk
Pişirme: 35dkMalzemeler Hamuru için;
1 bardak ılık süt
1 adet yumurta
1 çimdik tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiğince un
Hamuru üzerinde açmak için nişasta
İçi için;
Rendelenmiş balkabağı (bolluğu isteğe göre)
Ceviz (ince kıyım)
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu (şerbetin tatlılık oranı da isteğe göre)
Üzeri için:
Tereyağı
Hazırlanışı Hamur için gerekli malzemeleri bir kap içinde karıştırıyoruz ve hamurumuz gerekli kıvama geldiğinde üzerini bir bezle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp büyük ve ince yufka haline gelecek şekilde açıyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz. Bölünen yarımların içine balkabağı ve ceviz serpiştirip ince oklavayla sarıyoruz. Oklavayla sarmaya başlıyoruz. Oklavanın her iki ucundan itekleyerek yufkayı büzüyoruz. Büzüşen yufkayı tepsiye diziyoruz. Üzerine kızgın tereyağı döküyoruz ve 180 derecelik fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz biraz dinlendikten sonra soğumuş olan tatlımızın üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.
Bir yanıt yazın