Bal Kaymak Pastası Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri



Altı katlı nefis bir pasta yapmayı kim istemez ki? hem de bu pasta tarifinde kek kabarmadı? altı katlı nasıl olacak endişelerinizi bir kenara bırakabilirsiniz. Nefis bir pasta yapmak son derece kolay olduğunu göreceksiniz. 🙂

Bu tarif aslında bizim sitemize Arzu Ayla tarafından gönderilmişti oldukça beğeni alan bir tarifti biz de ablamla birlikte denemeye ve kanalımıza yüklemeye karar verdik. Özellikle bu şekilde beğenilen tariflerde bize bir hayli mesaj geliyor bu tarife de video çeker misiniz? sorularını çok alıyoruz. Bu pasta tarifi de onlardan bir tanesi idi. Denedik ve çok beğendik, sizlerin de denemenizi isterim. Bal ile birlikte harika bir aroması oluyor hem damakları hem de gözleri şenlendirecek bir pasta tarifi.

Yine sunumu ile misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif olan kuğu profiterol tarifimizi de öneririm

Çok vaktim yok ama şık bir tarif arıyorum derseniz eğer poke kek tarifini deneyebilirsiniz.

Bal Kaymak Pastası

Bal Kaymak Pastası için Malzemeler;
Pasta için;
1 su bardağı (225 gr) tereyağı, eritilmiş ama sıcak olmayacak
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un (silme)

Kreması için;
2 su bardağı süt kreması
1 su bardağı ceviz, robottan geçmiş olacak
4 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya

Gelelim videoda anlattığımız bal kaymak pastasının yapımına;
Hazırlanışı
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Tepsinin içine iki tane sığacak büyüklükte tabak seçilir, ve yağlı kağıt üzerine kalemle iki daire çizilir. Yağlı kağıt ters çevrilir, çizim altta kalır. İkinci bir tepsiye yine yağlı kağıt serilir ve daire çizilmeden hazırda bekletilir (pasta parçalarını soğutmak için kullanılacak). Pasta malzemeleri karıştırma kabına alınır ve yoğrulur, çok yumuşak bir hamur yapılır ve 6 parçaya ayrılır. Önce iki parçasını çizdiğiniz dairelere yayın, elinize yapışırsa, parmaklarınızı biraz suyla ıslatın. Fırında ikişer ikişer pişirin, en fazla 8-10 dakika pişecek, çok çabuk kızarıyor. Bütün hamuru bu şekilde pişirip tek kat olarak soğumaya bırakın, üst üste konursa birbirine yapışır —ikinci tepsideki yağlı kağıt üzerinde soğutabilirsiniz. Daire çizmek için kullandığınız tabağı pişen pasta parçalarının üzerine kapatıp etrafındaki fazla kısmını kesin. Etrafından artan pastaları elinizle ufalayıp bekletin, süslemek için kullanılacak. Kremayı hazırlamak için, süt kremasını mikserle çırpıp katılaştırın, ve diğer malzemeleri ilave edip spatula ile karıştırın (ben kremasını çok çırpmadım, sıvı olmasını tercih ettim, ama siz istediğiniz katılıkta yapabilirsiniz). Kaymak yerine krem şanti de kullanabilirsiniz, ama süt kremasıyla daha lezzetli oluyor. Servis tabağına biraz Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serpin (pastanın tabağa yapışmasını önler). Sırayla pasta parçalarını servis tabağına alıp aralarına krema sürülür. 6 katı üst üste döşedikten sonra pastanın üzerine de krema sürülür ve ufalanmış fazla pasta parçaları pastanın üzerine ve etrafına serpilir. Pasta mümkün olduğu kadar fazla yapıştırmadan streçle sarılır ve bir saat dolapta bekletilir. Dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Çok beğenilen diğer Rus pastası tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifi için;

Pasta nasıl yapılır?
Kolay katlı pasta yapımı?
Altı katlı pasta tarifi, pasta nasıl yapılır?, yaş pasta tarifi?, yaş pasta nasıl yapılır?

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top