Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri



Baklava denilince çeşit çeşit akla gelen tarifler geliyor. Bugün bizlerde sizler için dışı baklava yufkalı içi kadayıflı lezzetli bir tatlı tarifi paylaşıyoruz. dışı çıtır içi yumuşacık baklavalı kadayıf sarma tarifini sizlerinde çok beğeneceğinizden eminiz. Bol şerbet eklenmesine rağmen oldukça hafif bir tatlı denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Misafirlerinize ve ailenize de hazırlayabileceğiniz hamur açmadan pratik yapılan Baklava yufkasından kadayıf sarma tarifini denemek isterseniz, bizleri izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama: 15 dk
Pişirme: 30 dk

Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi
Malzemeler
Baklava yufkası (6 adet kullandım, tepsinizin boyutuna göre artırabilirsiniz)
300 g taze kadayıf
250 g tereyağı
Ceviz
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı Şerbeti için, şeker ve su küçük bir tencereye alınır. 10 dk kadar kanadıktan sonra limon suyu eklenir. 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Tereyağı bir tavada eritilir. 1 tane kadayıf tezgaha serilir, üzerine tereyağı sürülür. Kısa kısmına kadayıf yerleştirilerek üzerine ceviz serpilir rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. İki parmak uzunluğunda kesilir. Üzerine kalan tereyağı sürülür. 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 25-30 dk. Fırından alınan sıcak tatlının üzerine ılınmış olan şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Baklava yufkası ile kadayıf sarma tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top