Ayva Tatlısı Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri



Bugün sizlere enfes bir ayva tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Şık sunumuyla ve kolay hazırlanışıyla damak tadına uygun ayva tatlısı tarifini lezzetini bilmeyenler çok nadirdir bence, eğer bu güzel ayva tatlısı tarifini denemeyenler hala varsa bu ayva tatlısının tarifini denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz. Miss gibi karanfil ve tarçın kokusuyla lezzetine lezzet katıyor. Ekmek ayvası denilen ayvadan hazırlanan sarı ve etli ve geniş ayvalarda ayva tatlısı daha lezzetli oluyor. Sizlerde evlerinizde yemediğiniz dolapta duran ayva varsa sizlerde ayva tatlısı tarifini ailenize ve dostlarınıza kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayva tatlısı tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler;
3 adet ayva
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
1 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
Yarım su bardağından biraz fazla su

Servis için:
Kaymak
File antep fıstığı
Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
Yarım limon
1 lt kadar su

Hazırlanışı;
İlk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Kaymak ve antep fıstığı ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz. Benim kullandığım ayvalar tatlı için çok uygun değillerdi, ilk çıkan ayvaların bu tatlı için daha iyi olduğunu okumuştum. Tatlının rengi 1. saatin sonuna doğru değişti, ilk önce ayvalardan dolayı renginin değişmeyeceği düşündüm ama sonrasında kaynayan su pembeleşti ve ayvaların rengi kırmızıya döndü. Tereddüt ile başladığım ayva tatlısının bir iki kare fotoğraf aldıktan hemen sonra tamamı tükendi.. Eşim ve ablam çok beğendiler. Benden de tam not aldı. Kesinlikle denemenizi isterim. Şimdiden afiyet olsun.. Not: Tatlınız pişene kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.

Ayva tatlısı tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.