Bugün sizlere lezzetli bir alman pastası tarifi hazırladık. Almanya’da ve Berliner ülkesinde geleneksel bir tatlı tarifi. Şekli ile donuta da benzese de iç krema dolgusuyla puf puf hamuruyla lezzetli porsiyonluk alman pastası tarifinin sunumu da bir o kadar pratik bir tatlı. Alman pastasının kolay hazırlanışı ile ailenize, çocuklarınıza ve misafirlerinize de hazırlayabilirsiniz. Sizlerde alman pastasını hazırlamak isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂
Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası Tarifi Malzemeler;
Hamuru için:
2 bardak ılık süt
1 paket yaş maya 42 gram
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
5,5 su bardağı un
Kreması için:
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sosu
hindistan cevizi veya antep fıstığı tozu
Hazırlanışı Öncelikle hamur için süt, maya ve şekeri yoğurma kabında eriyene kadar karıştırın, ardından yumurtayı, yağı, tuz ve mahlebi ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmadığı anda olmuş demektir. İyice yoğurun bir şeye sarın ve 45 dk mayalanmaya bırakın fazla kabarmayacak. Hafif kabarsa yeterli, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ortası delik simit şeklinde yaparsanız. Hamuru hiç bölmeden bezenin tam ortasını parmağınızla delik açın, elinizle büyüktün ortasını baya açın çünkü kabarınca orta delik kısmı kaybolabilir veye direk yuvarlak poğaça şeklinde ya da uzunlamasına da yapabilirsiniz. Resimlerdeki gibi yağlı kağıt veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bütün hamuru yaptıktan sonra tepsinin üzerini sofra bezi ile örtün tam 1 saat mayalansın. O mayalanırken krema için tencereye süt, şeker ve unu ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte kaynayıp katılaşana kadar pişirin. Katı bir krema olacak bu sizi korkutmasın. Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru 195 derecelik soğuk fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Çabuk pişiyor sürekli kontrol edin. Fırından çıkınca iyice soğusun hazır çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayın kenarda dursun. Kremanın içine bir paket toz krem şantiyi koyun mikserle 5 dk kadar çırpın. Soğuyan hamurları bıçakla ikiye kesin ortadan aralarına kaşıkla krema koyun uygun bir borcama dizin. Üzerlerine çikolata sosundan kaşıkla dokun hindistan cevizi veya antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz. Buz dolabında dinledikten sonra servise hazır pastanelerdeki alman pastalarından hiç bir farkı yok. Hatta daha güzel bu tarifi kime verdiysem çok beğenildi. Bu ölçülerle 16-17 adet çıkıyor siz daha az olsun derseniz hamurlar piştikten sonra yeteri kadarını yapın. Geri kalanı buzluğa atın tekrar yapmak istediğinizde çıkartıp yapabilirsiniz. Ben hep öyle yaparım. Afiyet olsun.
Çok beğenilen diğer alman pastası tarifi için;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın