Tüm püf noktaları ile MANDALİNALI KOLAY PASTA TARİFİ



Masanızı taçlandıracak, ilgi odağı olacak bir pasta tarifi ile sizlerleyiz. Rengini ve lezzetini kış meyvesi olan mandalinadan alan, tadı ile içinizi ferahlatacak nefis bir tatlı. Yapmaktanda yemektende keyif alacağınızı düşünüyoruz. Kremanın ve sosun lezzeti ile harmanlanan bu pastamızı yapmak düşünüldüğü kadar zor değil. Tadı damağınızda kalacak, yiyen herkesin beğenisini kazanacak mandalinalı kremalı pastamızı denemek için hala bekliyor musunuz? Bu enfes tatdan daha fazla mahrum kalmadan mutfaklarınıza koşmalısınız bence. Farklı lezzetler ve şık sunumlar için vazgeçilmez olan mandalinalı kremalı pasta tarifimizi denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Mandalinalı Kremalı Pasta;

KEK İÇİN;

5 adet Yumurta
1. 5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 adet mandalina kabuğu rendesi

KREMASI İÇİN;

4 su bardağı süt
3 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

MANDALİNA SOSU İÇİN;

2 su bardağı mandalina suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker(Mandalinanın tatlılık ve ekşilik oranına göre miktarı arttırıp azaltabilrsiniz )

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

2 su bardağı süt

Hazırlanışı;
1. Karıştırma kabına 5 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı alarak beyazlaşıncaya kadar 7-8 dakika çırpalım.
2. Yarım su bardağı ılık su, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 mandalina kabuğu rendesi ekleyerek çırpmaya devam edelim.
3. Elenmiş 2 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpalım.
4. Kek hamurunu yağlanmış fırın kabına boşaltalım.
5. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 dk pişirelim.
6. İlk sıcaklığı çıkan kekimize 2 su bardağı sütü dökerek soğumaya bırakalım.
7. Muhallebisi için 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 7 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya ve 1 lt sütü karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
8. Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı tere yağını ilave edip karıştıralım ve soğumuş olan kekimize muhallebiyi dökerek yayalım.
9. Sosu için tencereye taze sıkılmış 2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu, 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı nişastayı alalım, karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
10. Muhallebimizin üzerine sosumuzu dökelim ve 1 gece buzdolabında bekletelim.
11. Pastanızı dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çok beğenilen diğer mandalinalı pasta tarifi için;

Nefis yemek tariflerindeki tüm pasta tarifleri için;

Kahveli Pasta Tarifi İçin;

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin;

Brownie Pasta Tarifi İçin;

Medovik Pastası Tarifi İçin;

Balkabaklı Pasta Tarifi İçin;

Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi İçin;

Portakal Rüyası Tarifi İçin;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.