Susamlı Krokan Nasıl Yapılır? 3 Dakikada 3 Malzeme ile



Sadece 3 malzeme ve 3 dk hazırlayıp tüketebileceğiniz kıtır kıtır susamlı krokan tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Çayın, kahvenin yanında eşlik edecek, damak lezzetlerinize yakışacak nefis krokan tarifini beğeneceğinize eminim. Çabuk bozulmadan uzun süre poşetlerde muhafaza edip istediğiniz zaman çıkartıp tüketebilirsiniz. Küçüklerin severek yiyecekleri lokmalık susamlı krokan tarifini kolay hazırlanışı ve her evde bulunan malzemeleriyle denemenizi tavsiye ederim. Evde kavrulmuş şeker ve susamlı krokan tarifini sizlerde hazırlamak isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Susamlı Krokan

Susamlı Krokan Nasıl Yapılır? (Sadece 3 Malzeme ile) İçin Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı susam
1 çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

1. Toz şekeri yapışmaz tavaya alalım, bir spatula ile karıştırarak şekerleri eritelim.
2. Şeker tam olarak sıvı hale geldiğinde tereyağını ilave edip karıştırarak ocağı kapatalım.
3. Ardından susamı ilave edip hızlıca karıştıralım.
4. Soğumasına izin vermeden bütün malzemeyi pişirme kağıdının üzerine boşaltalım.
5. Biraz yaydıktan sonra üzerine bir pişirme kağıdı daha örterek, merdane ile düzleyelim.
6. Daha sonra pişirme kağıdını kaldırarak sıcakken dilediğimiz boyutlarda dilimleyelim.
7. Hızlıca donması ve krokanların birbirlerine yapışmaması için, 15-20 dk derin dondurucuya kaldıralım.
8. Daha sonra kestiğimiz yerlerden krokanları kolayca bölerek fermuarlı poşete dolduralım.
9. Bu sayede ihtiyacımız olduğunda, dilediğiniz miktarda alarak kalanını tekrar dolaba kaldırabilirsiniz.
10. Çayın, kahvenin yanında ikram edebileceğimiz nefis susamlı krokanlarımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Susamlı krokan yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:
– Şeker eridikten sonra çok yakmamanızı tavsiye ederim.
– Şekeri orta ateşte erimeye bırakın ve tamamen sıvı hale geldikten sonra tereyağını ekleyerek karıştırın. Ocağı kapatın.
– Krokanı hazırlarken soğumadan şekillendirmeniz gerekir aksi halde kısa sürede donacaktır.
– Vakit kaybetmeden hızlıca merdane ile açmalısınız.
– Merdane ile açarken sıcak krokana dokunmamaya özen gösterin, yanmanız istemeyiz:)
– Son olarak yine çok soğumadan dilimleyiniz. Eğer dilimleme aşamasında bıçağınıza yapışıyor ve zorlanıyorsanız bıçak değiştirin. Çünkü bir süre sonra bıçağa yapışan şekerler kesme işlemini zorlaştırabilir.

Susamın içerisinde güzel duruşuyla gözlere hitap edişi ve nefis lezzeti ile damaklarınıza ayrı bir tat katacak krokan tarifimizi sizler için hazırladık.

Fırınsız saatlerce beklemeden leziz çayın yanında tatlı tarifi hazırlamak isteyenler için susamlı krokan tarifini mutlaka denemelisiniz.

Çok beğenilen diğer susamlı krokan tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denemiş tatlı tarifi için;

Dondurma kurabiye tarifi için;

Susamlı kraker tarifi için;

Çay kurabiyesi tarifi için;

Üzümlü kurabiye tarifi için;

Tepsi kurabiye tarifi için;

Susamlı çıtır kurabiye tarifi için:

Susam güzeli kurabiye tarifi için;

Hazırlarından daha güzel ve sağlıklı hazırlanan krokan tarifini isterseniz pastalarınızı süslemek için fındıklı, Fıstıklı krokan yaparak da hazırlayabilirsiniz.

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top