RUS PASTASI (Russischer Zupfkuchen) – 18 Bin kişinin defterinde olan nefis bir tarif



Bomba bir pasta tarifi ile sizlerleyiz 🙂 Klasik kekten hazırlanan pastalardan oldukça farklı muhteşem dolgulu, dışı kıyır kıyır leziz Rus pastası tarifini paylaşıyoruz. Görünümü ile gözlere hitap edecek sofralarınıza sunum yaparken şık ve farklı bir tarif olan Rus pasta yapımını sizlerde evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir tarif. Sizlerde kek ve krem şantili pastalardan sıkılıp farklı ve lezzetli pasta tarifleri arayanlardansanız Rus pastası tarifini denemeden geçmeyin derim. Her dilimi ile damak lezzetinize yer edecek, lezzetin doruğunda olan Rus pastası tarifi müptelası olacağınız bir tarif. Rus pastasını merak ettiyseniz haydi videoyu açın, kolları sıvayın ve koyulun bir pasta aşkına. Misafirlerinize ve ailenize hazırlamak isterseniz yapın dolaba atın bir gün dilendikten sonra afiyetle tüketin. Rus pastası tarifinin videosunu izlemeyi unutmayın, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Rus Pastası Tarifi

Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
200 gr tereyağı
200 gr şeker ( yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı )
1 yumurta
40 gr kakao (yaklaşık yarım su bardağı )
375 gr un (yaklaşık 3 su bardağı )
1 paket kabartma tozu

Arası için :
3 yumurta
500 gr süzme yoğurt veya labne peyniri (Quark)
200 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)
1 paket vanilya
37 gr vanilyalı puding tozu veya nişasta ( yarım su bardağından biraz daha az )
250 gr tereyağı veya margarin

Hazırlanışı;
1. Pastamızın hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığın tereyağı, yumurta, toz şeker, kakao, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.
2. Hamurun yarısını pişirme kağıdı serili kelepçeli kalıba alalım, kenarları yaklaşık 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde bastırarak yerleştirelim.
3. Tabanına çatal ile delikler açarak bekletelim.
4 Ayırdığımız diğer hamuru küçük parçalar halinde kopararak bir kenarda bekletelim.
5. İç harcı için; yumurtanın akını kar gibi oluncaya kadar çırpalım.
6. Başka bir kapta oda ısısında tereyağını yumurta sarısı, toz şeker, vanilya ve nişastayı ekleyerek çırpalım.
7. Ardından labne peynirini ilave edip çırpmaya devam edelim.
8. Yumurta aklarını diğer karışıma boşaltıp spatula ile aşağıdan yukarı doğru karıştıralım.
9. İç harcımızı hamurun üzerine boşaltıp yayalım. Ve küçük parçaları da boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.
10. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 60 dk pişirelim
11. Bir gece buzdolabında dinlendirdiğimiz pastamızı servis etmeden önce pudra şekeri serpelim.
12. Rus pastamız servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Rus pastası tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifleri için;

Borcam pastası tarifi için;

Çikolatalı pasta tarifi için;

Kolay bisküvili pasta tarifi için;

Brownie pasta tarifi için;

Köstebek pasta tarifi için;

Kahveli petibör pasta tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top