Meşhur MEDOVİK PASTASI – Ballı Rus Pastası



Medovik ballı pasta tarifini mutlaka bir yerlerde görmüşsünüzdür. Gördüğünüz bu pasta aslen Rusya, Ukrayna ve Doğu Avrupa’da ünlü olan, sevilen bir tariftir. Kat kat görünümü ve lezzeti ile evlere şenlik getirecek bir tarif. Ballı Rus pastası, Medovik pasta veya sadece Rus pastası olarakta da bir çok ismi ile tanınıyor. Sadeliği ve hafifliğin üzerindeki bal ile yapılan son dokunuşları ağızları sulandırmıyor değil. Çok katlı oluşu çok zahmetli oluşunu düşündürse de aksine oldukça basit medovik pasta tarifi. Hafif, bembeyaz yoğun kremasının tadına vararak tüketeceğiniz muhteşem bir pasta tarifini denemenizi tavsiye ederim. Pandispanya keki ile uğraşmadan kat kat krema dolgulu ballı medovik pasta tarifini pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Sizlerde medovik rus pastası tarifini merak ettiyseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Medovik Pasta Tarifi

Medovik Pasta Tarifi İçin Malzemeler;

Medovik pastası hamuru için;
3,5 su bardağı un
3 yumurta
100 g tereyağı
3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı şeker
1,5 çay kaşığı karbonat

Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı;
1. Süt kremasına, pudra şekeri ile köpürünce ye kadar çırpalım.
2. Kremaya bal ekleyerek tekrar çırpalım.
3. Üzerini streç filim ile kapatarak buzdolabında bekletelim.
4. Diğer taraftan hamurumuz için yumurta, toz şeker çırpalım.
5. Tereyağını uygun bir tava alalım.
6. Bal ekleyerek kısık ateşte eritelim.
7. Daha sonra karbonat ekleyerek karıştıralım. Köpürdükten sonra ocaktan alalım.
8. Hazırladığımız tereyağlı karışıma yumurtaya ilave edelim.
9. Son olarak unu ekleyelim ve hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim.
10. Hamurumuzu unlanmış tezgaha alarak rulo haline getirelim.
11. Mümkün oldukça eşit olacak şekilde sekiz parçaya bölelim.
12. Her bir parçayı beze haline getirip merdane ile pasta tabağından büyükçe açalım.
13. Pişirme kağıdını tepsiye serelim. Açtığımız hamuru tepsiye alalım.
14. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirelim.
15. Pişen hamurları soğumadan daire şeklinde keselim.
16. Kenarların dan artan parçaları da bir tabakta biriktirelim.
17. Katların arasına krema sürerek üst üste dizelim.
18. Pastanın üzerini ve dışını da krema ile kaplayalım.
19. Kenarlardan artan parçaları ronda da un haline getirelim. Ve pastamızın her tarafını kapatalım.
20. Son olarak pastamızı buzdolabına kaldırarak 1 gece dinlendirelim.
21. 8 -10 hatta 12 dilim olacak şekilde pastanızı kesebilirsiniz.
22. Medovik pastamızı üzerine bal gezdirerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Çok beğenilen diğer Medovik pasta tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifleri için;

Kolay bisküvili pasta tarifi için;

Borcam pastası tarifi için;

Kahveli bisküvili pasta tarifi için;

Bisküvili pasta tarifi için;

5 dakika pasta tarifi için;

Mozaik pasta tarifi için;

Piramit pasta tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top