Kuğu Profiterol Yapımı | Kuğu Profiterol Nasıl Yapılır? | Nefis Yemek Tarifleri



Şık görünümüyle lezzet bombası kuğu profiterol tarifini çok beğeneceksiniz. Çocuklarınızın dikkatini çekecek doğum günlerinde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir profiterol tarifi. Pratik yapılan hamur tarifinin şekillendirdiğimiz kaşıkla tepsiye dizdiğimiz profiterollerimizi içerisine koyulan lezzetli muhallebisiyle harika görünüme ve lezzete sahip olan kuğu profiterol tarifini çikolata sosunun üzerine koyarak servisini de güzelleştirebilirsiniz. Sizlerde kuğu profiterol tarifini denemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Kuğu Profiterol Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 1 saat
Pişirme: 1 saat

Kuğu Profiterol Tarifi
Malzemeler Hamuru için:
125 g tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Muhallebisi için
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Servis için:
Çikolata sosu
Hazırlanışı Tereyağı ve su küçük bir tencereye alnır. Tereyağı eriyip kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı un eklenerek karıştırılır.2-3 dakika karıştırarak pişirdikten sonra ocaktan alınarak 10-15dk soğuması için bekletilir. 4 yumurta birer birer hamura eklenerek yedirilir. Biraz yorucu bir aşama ama çok vaktinizi almayacaktır. Yumurtalarınız büyük boy ise 3 tane de yeterli olacaktır. Yumurta miktarının yeterli olduğunu hamurunuzdan anlayabilirsiniz. Hamur yapışkan kıvam aldı ise tamamdır. Videoda da görebilirsiniz oldukça yapışkan bir hamur elde etmiş olacağız. Hamur hazır olduktan sonra 10dk kadar dinlendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki kaşık yardımı ile hamurdan parçalar alınarak dizilir. Aralarında boşluk bırakmayı unutmayın, hamurumuz 2-3 katı kadar büyüyecektir. Ben bu aşamada hem yemek kaşığı ile hem de tatlı kaşığı ile hamurlarımı döktüm. Böylelikle iki boy kuğu elde ettim, bence tatlı kaşığı ile daha güzel oluyor, yemek kaşığı kuğuları bir hayli büyük oluyor:) Tepsiye hamurlar dizildikten sonra 180C de önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirilir. Yaklaşık 25-30dk sürüyor yine de fırından kaynaklı değişiklik olabilir, kontrollü pişirmenizi öneririm. Hamurlar piştikten sonra kuğuların boyun kısımları için hamur sıkma torbasına ya da buz dolabı poşetine bir miktar hamur alarak ince bir şekilde tepsiye S deseni çizilir. Boyutunu pişmiş olan hamurlara göre belirleyebilirsiniz. Hazırlanan boyun kısımları da pişirilir. Fırın derecesini değiştirmenize gerek yok, kısa sürede pişecektir dikkatli olun. Bütün hamurumuz bitene kadar gövde ve boyun kısımlarından hazırlıyoruz. Muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınır, karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyerek ocaktan alınır. Muhallebinin sıcaklığının çıkmasını beklenir, 15 dk kadar. Profiterolün bir tanesi alınır ve ikiye bölünür. Alt kısmın üzerine bir kaşık kadar muhallebi koyulur. Üst parçasını da tekrar ikiye bölerek iki adet kanat elde edilir. Muhallebinin üzerine önce kuğunun boynu yerleştirilir daha sonra kanatları yerleştirilir. Bu işlemi daha iyi anlamak için videomuzu izlemenizi öneririm. Hazırlanan kuğu profiterollerin üzerine pudra şekeri serpilir ve çikolata sosu ile servis edilir. Afiyet olsun

Çok beğenilen profiterol tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş çikolatalı tarifleri için:

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top