HER ZAMAN TAM TUTAN PASTANE USUL├ť ­čĺ» Profiterol Tarifi



K├╝├ž├╝k k├╝├ž├╝k i├ži krema dolu hamurlar─▒n verdi─či b├╝y├╝k mutlulu─ču sizlerde tatmak isterseniz dertsiz, tasas─▒z, risksiz, pastaneden alm─▒┼čcas─▒na lezzetli olan profiterol├╝ evinizde denemelisinz. Her ortama uyan profiterol ile tatl─▒ krizlerinizde kendinizi ├Âd├╝llendirebilir, gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Ancak her ┼čeyin dikkat edilmesi gereken noktalar─▒ oldu─ču gibi profiterol├╝n de p├╝f noktalar─▒ var elbette. Mesela yumurtalar─▒ profiterol hamurunuz so─čuduktan sonra k─▒rmal─▒s─▒n─▒z ve her yumurtay─▒ ayr─▒ ayr─▒ k─▒r─▒p g├╝zelce yedirdikten sonra di─čer yumurtaya ge├žmelisiniz.. Yumurtalar─▒n─▒z normalden k├╝├ž├╝kse 1 tane fazla yumurta k─▒rmal─▒s─▒n─▒z. Kremas─▒ ile ├╝zerindeki ├žikolatas─▒ ile be─čeninizi kazanacak, ka┼č─▒k ka┼č─▒k yemek isteyece─činiz profiterol nas─▒l yap─▒l─▒r? tarifini g├Ârmek isteyenler i├žin videomuzu buraya b─▒rak─▒yoruz. Sizlerde izlemeyi ve evlerinizde denemeyi unutmay─▒n. ┼×imdiden afiyet olsun. ­čÖé

TARİFLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN KANALIMIZA ABONE OLUN

2. KANALIMIZDA DA MUHTE┼×EM TAR─░FLER PAYLA┼×IYORUZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN ­čÖé

Profiterol Tarifi ;

Profiterol Tarifi i├žin Gerekli Malzemeler;
Hamuru i├žin;
125 gram tereya─č─▒
1 su barda─č─▒ su
1 su barda─č─▒ un
3-4 adet yumurta

Kremas─▒ i├žin;
500 ml s├╝t
3 yemek ka┼č─▒─č─▒ un
1,5 ├žay barda─č─▒ ┼čeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

├ťzeri i├žin;
Çikolata sosu

Haz─▒rlan─▒┼č─▒;
1. Hamuru i├žin tereya─č─▒n─▒ ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynamaya b─▒rakal─▒m.
2. Kaynayan suya unu ekleyerek h─▒zl─▒ca kar─▒┼čt─▒ral─▒m.
3. Hamuru 2-3 dakika kar─▒┼čt─▒rarak pi┼čirelim ve ocaktan alal─▒m.
4. Pi┼čen hamuru 10-15 dakika so─čumaya b─▒rakal─▒m.
5. So─čuyan hamura teker teker yumurtalar─▒ ekleyelim. ─░yice yedirene kadar kar─▒┼čt─▒ral─▒m. Yap─▒┼čkan bir k─▒vam olmal─▒.
6. Hamuru haz─▒rlad─▒ktan sonra tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ yard─▒m─▒yla hamurdan par├žalar alarak pi┼čirme ka─č─▒d─▒ serdi─čimiz tepsiye aral─▒kl─▒ olarak s─▒ralayal─▒m.
7. 180┬░C ├Ânceden ─▒s─▒t─▒lm─▒┼č f─▒r─▒nda yakla┼č─▒k 40 dakika pi┼čirelim.
8. Tatl─▒m─▒z─▒n kremas─▒ i├žin s├╝t, un, ┼čeker ve yumurtay─▒ k├╝├ž├╝k bir tencereye alarak kar─▒┼čt─▒rarak pi┼čirelim.
9. Muhallebimiz koyula┼č─▒p g├Âz g├Âz olduktan sonra vanilyay─▒ ekleyerek kar─▒┼čt─▒r─▒p ocaktan alal─▒m.
10. Pi┼čen profiterollerin i├žlerini haz─▒rlad─▒─č─▒m─▒z krema ile dolduruyoruz. E─čer s─▒kma torban─▒z yoksa profiterolleri b─▒├žak ile keserek i├žlerini doldurabilirsiniz.
11. Son olarak tatl─▒m─▒z─▒n ├╝zerine bolca ├žikolata sosu gezdirelim. Diledi─činiz gibi s├╝sleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

├çok Be─čenilen di─čer profiterol tarifi ─░├žin;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmi┼č t├╝m pasta tarifleri i├žin;

Trile├že Tarifi i├žin;

Pratik Ekler Pasta Tarifi i├žin;

Yalanc─▒ Profiterol Tarifi i├žin;

Ku─ču Profiterol Yap─▒m─▒ i├žin;

Profiterol Tarifi i├žin;

Dankekli Kubbe Pasta Tarifi i├žin;

Hafif Tatl─▒ Tarifi i├žin;

Uygulamam─▒z─▒ ─░ndirin;

Android i├žin
iPhone/iPad i├žin

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplar─▒ndan takibe al─▒n.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
─░nstagram:
Pinterest:

Tags :
├ľnceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakk─▒nda K─▒sa Bilgi Mecit G├ťM├ť┼×AY

2008 y─▒l─▒nda amat├Ârce ba┼člad─▒─č─▒m web ya┼čam─▒ma ┼čuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi ┼čuan profesyonel g├Ârm├╝yorum, daha ├žok ├Â─črenece─čim bilgiler var. ┼×u zaman─▒ma kadar hayat bana ├žok ┼čey ├Â─čretti, bende ki┼čisel blogumla sizlere aktarmaya ├žal─▒┼čaca─č─▒m.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yay─▒nlanmayacakt─▒r.. Zorunlu alanlar *(y─▒ld─▒z) ile belirtilmi┼čtir.

*

Scroll To Top