HEP YAPMAK İSTEYECEKSİNİZ❗️ Kadayıflı İrmik Tatlısı



Kadayıflı tatlıları çok sevip şerbetli olmasından dolayı onlardan hep bir adım uzak duranlardan mısınız? Kadayıflı irmik tatlımızla bu sorununuza çözüm bulabilir ve kadayıfı kaldığınız yerden sevmeye devam edebilirsiniz. Kadayıflı tabanı, üzerindeki irmikli muhallebisi ve tekrar kadayıflı katı derken tam bir şölen. Yapması da oldukça pratik olan irmikli kadayıf tatlısını sizlerde evlerinizde deneyebilirsiniz. Üstelik çoğu tatlıdan daha hafif olan kadayıf tatlısı iftar sonrasına yakışacak, midelerinizi rahatsız etmeyecektir. Muhallebi ve kadayıfın bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bu güzel çıtır çıtır lezzet damaklarınızı şenlendirecek. Kadayıf sevmeyen çocuklarınızın dahi afiyetle yiyeceği bu tatlıyı yapmak sizi zorlamayacaktır. Daha görüntüsü ile merak uyandıran kadayıflı irmik tatlısının malzemeleri herkesin temin edebileceği türden malzemelerdir. Sizlerde günü tatlısız kapatmam diyenlerdenseniz kadayıflı irmik tatlısı nasıl yapılır? her aşamasını anlattığımız videomuzu izlemeyi ve evlerinizde denemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Kadayıflı İrmik Tatlısı;

Kadayıflı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
200 g kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı ceviz

Muhallebisi için;

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Hazırlanışı;

1. Uygun bir tavaya tereyağını alalım.
2. Yağ eriyip kızdıktan sonra 4 yemek kaşığı şekeri ekleyerek karıştıralım.
3. Daha sonra kavrulmuş kadayıfı ilave edelim. Dilerseniz çiğ kadayıfta kullanabilirsiniz.
4. Cevizi de ekledikten sonra güzelce kavuralım.
5. Hazırladığımız kadayıfı soğuması için genişçe bir kaba alalım.
6. Tencereye sütü, irmiği ve şekeri alarak karıştıralım.
7. Tencereyi ocağa alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
8. İrmikli muhallebi göz göz olduktan sonra vanilyayı da ekleyerek son kez karıştıralım.
9. Servis tabağına kalıbımızı yerleştirelim. Tabanını kadayıf ile kaplayalım.
10. Üzerine muhallebinin yarısını gezdirelim.
11. Ardından 1 kat kadayıf, 1 kat muhallebi sırası ile tekrarlayalım.
12. Tatlımız soğuduktan sonra kalıbından çıkartarak dilediğimiz şekilde süsleyelim. Biz çilek ve fıstık kullandık.
13. Kadayıflı irmik tatlımız dilimlenerek servis edilmeye hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Çok beğenilen diğer kadayıflı irmik tatlısı için;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş tüm sütlü tatlı tarifleri için;

Saray Muhallebisi Tarifi İçin;

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin;

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi için;

Aslan Sütü Tatlısı tarifi için;

Krem Karamel tarifi için;

Fırında Sütlaç tarifi için;

Muhallebili Paşa Sarması tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top