EN KOLAY Ayva Tatlısı Yapımı – Boyasız ve Katkısız Tarif – Nefis Yemek Tarifleri



Kışın habercisi olan ayvanın saymakla bitmeyen faydası, bolca vitaminlerive kalsiyum, mineraller bakımından oldukça zengin olan bir meyvedir. Tek başına bile evlerimizde lezzetle tükettiğimiz meyvede olsa ayva tatlısı ile de damak lezzetimize yer etmiştir. Fırında içerisindeki çekirdekleri ile jölemsi ve tarçınlı miss gibi kokusuna doyamayacağınız ve kışın hiç bitmesini istemeyeceğiniz bir ayva tatlısı tarifi paylaşıyoruz. Damak lezzetinize uyacak yumuşacık ayva tatlısının üzerindeki bolca kaymağı ile gözlere hitap edecek sunumu ile misafirleriniz ve ailenizle lezzetle tüketeceğiniz fırında ayva tatlısı tarifimizi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Sizlerde fırın poşetinde kolayca ayva tatlısı tarifini hazırlamak isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Fırında ayva tatlısı tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Fırında Ayva Tatlısı

Fırın Torbasında Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
4 adet ayva
16 yemek kaşığı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4-5 adet Karanfil
Yarım su bardağı su
Üzeri için:

Kaymak (dilerseniz dondurma ya da krem şanti de kullanabilirsiniz.)

Hazırlanışı
1. İlk olarak derince bir kapta limonlu suyu hazırlayalım, ve ayvaları soymaya başlayalım.
2. Soyduğumuz ayvaları ortadan ikiye keserek içlerini boşaltalım ve kararmaması için limonlu suda bekletelim.
3. Renk vermesi için ayva çekirdeklerini ve soyduğumuz kabukları bir kenara ayıralım.
4. Bir adet fırın torbasına alarak tepsinin üzerine açalım. Fırın torbası sayesinde ayvalar kendi buharı ile hızlıca pişecektir.
5. Ayvaların çukur kısmları üste gelecek şekilde fırın torbasına yerleştirelim.
6. Her bir ayvaya 2 yemek kaşığı kadar şeker dökelim.
7. Ayırdığımız ayva kabuklarını torbanın içerisinde uygun yerlere yerleştirelim.
8. Çubuk tarçını, ayva çekirdeklerini, 4-5 adet karanfili ve son olarak
suyu da torbaya ekleyerek ağzını sıkıca kapatalım.
9. Kürdan ile torbanın üzerine bir kaç tane delik açalım.
10. Ayva tatlımızı önce 160 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirildikten sonra, 200 derece çıkararak 35 dk daha pişirelim.
11. Kızaran ayva tatlılarımızı fırından alarak soğuması için servis tabağına alalım.
12 Soğuduktan sonra dilerseniz kaymak, dondurma veya krem şanti ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Çok beğenilen diğer Ayva tatlısı tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş tatlı tarifi için;

Ayva tatlısı tarifi için;

Ayva reçeli tarifi için;

Havuç tatlısı tarifi için;

Portakallı pasta tarifi için;

İncir reçeli tarifi için;

Lokma tatlısı tarifi için;

Lömbedek tatlısı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

1 Yorum var

  1. güzel görünüyor tebrikler

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top