1 TEPSİDE 3 ÇEŞİT BAKLAVA TARİFİ ✅ Vazgeçilmez Bayram Tatlısı



Ah nerede o eski bayramlar dedirtmeyecek, bu bayramda afiyetle yiyeceğiniz baklava tarifimizi sakın kaçırmayın! 1 tepsiye 1 değil, 2 değil tam 3 çeşit baklava sığdırdık, test ettik onayladık. Tatlı sevenlerin asla vazgeçemediği şerbetine doymuş baklavayı sizlerde hazır almak yerine kendi evlerinizde yapmak istemez misiniz? Hiç öyle kendi kendinize ben daha önce hiç yapmadım, yapamam gibi ön yargılı cümleler söylemeyin. Sıvayın kolları ve koşun mutfaklara. Bu bayramın baklavaları da sizden olsun. Videomuzu izlemeyi ve denemeyi unutmayın. Şimdiden iyi bayramlar herkese 🙂

Şimdi gelelim baklava yaparken nelere dikkat edelim, püf noktaları nelerdir?
1.Hamur için verdiğim malzemelerde kullandığım çay bardağı ajda olanlardan yani 125ml olanlardan. Su bardağı ise 200ml klasik su bardaklarından.

Baklavanın hamur olmaması için ne yapmalıyız / yapmamalıyız?

1.Hamuru açtığımızda üzerinde çok fazla nişasta kalmış olmamalı, kalan nişastalar şerbetle birlikte hamur gibi olurlar.
2.Baklavayı yavaş yavaş pişirmeliyiz. Eğer Kat kat üst üste dizmeli bir baklava yapıyorsanız tereyağı kaynayana kadar 170, sonrasında 160 dereceye düşürerek pişirebilirsiniz.
3.Yüksek derecede pişen baklavanın üzeri çok güzel kızarır ancak alt katları yeterince pişmediği için şerbetle birlikte yumuşarlar bu nedenle düşük derecede içinin de iyice pişmesi sağlanır.
4.Şerbetli tatlılarda şekerpare, kalburabastı gibi tatlılarda şerbet ya da tatlının birisi sıcaksa diğer soğuk tercih edilir. Birçok baklava tarifinde de bu şekilde olduğunu görebilirsiniz ancak bahsettiğim şekilde uzun sürede pişirdiyseniz tatlınız hamur olmayacak, şerbeti tatlıya döktüğünüzde videodaki gibi fokurdadığını görecek aynı şekilde sesi duyacaksınız.
5.Video sonunda tatlının iç katlarını da gösterdim, tel tel nasıl açıldığına bakabilirsiniz.

Tek Seferde 3 Çeşit Baklava için Gerekli Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çimdik tuz
5 su bardağı un
Ceviz

Açmak için;
Nişasta

Üzeri için;
200 g tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Limon suyu

Hazırlanışı;
1. Uygun bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, su, süt, yumurta ve sirkeyi çırpalım. Daha sonra 1 çimdik tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
2. Elde ettiğimiz hamuru açmak için eşit büyüklükteki bezelere bölelim. Bu hamurdan biz 21 adet beze elde ettik.
3. Bezelerin üzerini streç film ile kapatalım eğer vaktiniz varsa 30 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
4. Dinlendirdiğimiz bezelerimizi nişasta yardımı ile ince bir yufka elde edene kadar açalım.
5. Bülbül yuvası için, yufkamızı bıçak yardımı ile 4 parçaya bölelim, İçerisine ceviz koyduğumuz yufkayı bir çubuk yardımı ile saralım. İki tarafından büzüp çubuğu yavaşça çıkaralım ve yufkanın iki ucunu
birbirine tutturalım.
6. Burma baklava için, aynı işlemleri yapıp uçlarını tutturmadan yufkamızı düz bir şekilde büzüp bırakalım.
7. Bardak baklava için, açtığımız 2 yufkayı üst üste koyalım ve üzerine ceviz serpelim. Son olarak bir kat daha yufka ile üzerini kapatıp iki ucundan ortaya doğru katlayalım. Su bardağı yardımı ile yufkamızı yarım ay şeklinde keselim.
8. Hazırladığımız 3 çeşit baklavayı tepsiye güzelce yerleştirelim.
9. Erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımını süzgeçten geçirerek köpüklerini süzelim.
10. Yağı baklavamızın üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
11. Tatlımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1- 1,5 saat altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
12. Şerbeti için şeker, su ve bir kaç damla limon suyunu karıştırıp ocağa alalım. Yaklaşık 15 dakika şerbetimizi kaynatalım.
13. Üstü iyice kızaran baklavamızı fırından alalım ve sıcak baklavaya sıcak şerbetimizi dökelim. Baklavamızın içi ve dışı iyice piştiği için kesinlikle hamur olmayacaktır.
14. Tarif ile ilgili bütün püf noktalarını videonun açıklama kısmında bulabilirsiniz.
15. Baklavamız hazır. Şerbetini çektikten sonra fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top