Yalancı Tavuk Göğsü ile Bisküvili Pasta Yapımı



Tavuk göğsü ile yapılabilecen nefis bir bisküvili pastaya ne dersiniz? kıvamı ölçüsü tam, şık sunumu ile dikkatleri çeken çok pratik bir tatlı tarifi.

Bisküvili tatlı, tavuk göğsülü pasta nasıl yapılır sorularının yanıtını bu tarifimizde bulabilirsiniz.

Gelelim Yalancı tavuk göğsü ile bisküvili tatlı nasıl yapılır?

125 g tereyağı tencereye alınarak eritilir.
1 su bardağı un eriyen yağa eklenerek 2-3 dk kavrulur.
1,5 su bardağı şeker ilave edilerek karıştırılır.
1lt süt yavaş yavaş tencereye eklenerek hızlıca çırplır.
Muhallebi koyulaşır göz göz oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan alınan muhallebi ara ara karıştırılarak ilk sıcağının çıkması beklenir.
1 paket vanilya eklenerek mikser ile 1-2dk çırpılır.
28 cm lik kare borcamın tabanı sadece bisküvi ile kaplanır.
Bisküvinin üzeri muhallebi ile kaplanır.
Daha az sonra bir kat kakaolu bisküvi ile dizilir.
Kakaolu bisküvilerin üzeri de muhallebi ile kaplanır.
Son olarak bir sıra kakaolu bisküvi dizilerek kalan muhallebinin tamamı tatlının üzerine gezdirilir.
Üzeri güzelce düzeltildikten sonra soğumaya bırakılır.
İstenen şekilde süslenebilir.
Biz rondo da çektiğimiz bisküvileri kullandık.
Tatlımız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılarak 2 saat kadar dinlendirilir.
Dinlenen tavuk göğsü tatlısı dilimlenerek servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bisküvili Yalancı Tavuk göğsü tarifini web sitemizde incelemek için

Bisküvili Yalancı Tavukgöğsü Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
2 paket petibör bisküvi (1 paket kakaolu ve 1 paket sade kullandım)
Tavukgöğsü İçin:

125 gram tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Çok beğenilen yalancı tavuk göğüsü tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş sütlü tatlı tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.