Üçgen Kek Tarifi



Sunumu ile çok dikkat çeken puf puf yumuşacık kek. Pandispanya keki yumuşaklığında az malzemeli kek yapmak isteyenler için güzel bir tarif olduğunu düşünüyorum.

Kolay bir kek yapmak isteyenler ufak dokunuşlar ile bu harika kekleri hazırlayabilirler.

Gelelim üçgen kek nasıl yapılır?

Nefis Yemek Tarifleri’nden üçgen kek tarifi

Çırpma kabına 4 adet yumurtanın akı ve 1-5 su bardağı şeker alınır. Karışım iyice köpürünceye kadar çırpılır.

4 adet yumurtanın sarısı teker teker çırpma kabına eklenerek çırpmaya devam edilir.

Yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı ılık su ilave edilir ve tekrar çırpılır.

Son olarak 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya ve un ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.

Bu tarifte 2,5 su bardağı un kullandık. Yumurtaların büyüklüğüne göre gerekirse 2 kaşık daha un eklenebilir.

Hazırlanan kek hamuru yağlanmış büyük boy dikdörtgen fırın kabına boşaltılır.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25dk pişmeye bırakılır.

Sosu için
2 su bardağı süt, yarım su bardağından biraz fazla şeker, 3,5 yemek kaşığı kakao küçük bir tencereye alınır. Karıştırılarak bir taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

pişen kek soğumaya bırakılır.

Kek soğuduktan sonra 15 dilim olacak şekilde kesilir.

Kesilen kare dilimler üçgen parçalara ayrılacak şekilde tekrar kesilir.

Kek dilimlerinin kenarları önce soğumuş kakaolu sosa batırılır.

Daha sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.

Tüm dilimler bu şekilde hazırlandıktan sonra kekimiz 2-3 saat kadar dinlendirilir.

Şık sunumu ve lezzeti ile üçgen keklerimiz servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.