Trileçe üç sütlü anlamındadır. Manda, keçi, inek sütü bir arada kullanıldığı için bu ismi aldığı iddia edilmektedir. Arnavutluk kökenli olduğu söylenen trileçe tatlı, aslında Meksika’nın bazı bölgelerinde 1950 ‘li yıllarında beridir yapılan bir tatlı olduğu biliniyor. Trileçe tatlısı Türkiye de 2013 yılında yıldızı parlamış, birçok pastahanenin menüsünde yer almıştır. Tam kıvamında yapmak isterseniz Trileçe tatlısını denemenizi öneririz. Trileçe’nin üzerine yaptığımız Karamelli sosunu sizler böğürtlenli olarak yapabilirsiniz. Trileçe tatlı tarifimizi denemek isterseniz, Videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂
Trileçe Tarifi;
Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema
Karamel sosu için;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 g sıvı krema
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Ölçüsü kıvamı tam nefis Trileçe tarifi için
Çok beğenilen Karamelli Trileçe tarifi için;
Nefis yemek tariflerinin tüm denemiş pasta tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın