Tavada Künefe Nasıl Yapılır?



Künefe severler bu tarifi kaçırmayın, orijinal künefe lezzetini aratmayan çok pratik ve lezzet garantili künefe tarifimizi ramazan ayı bitmeden denemenizi öneririz 🙂

Gelelim künefe nasıl yapılır?

tatlının şerbeti için 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şeker tencereye alınarak 15 dakika kaynatılır ve

soğumaya bırakılır.

250 gr taze kadayıf küçük küçük kesilir.

Kadayıfların üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı dökülerek güzelce harmanlanır. Tüm kadayıflar

tereyağı ile yağlanana kadar bu işleme devam edilir.

125 gr mozarella peyniri dilimlere ayrılır. Dilerseniz farklı tuzsuz peynir de tercih edebilirsiniz.

2 yemek kaşığı
oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına 1 yemek kaşığı pekmez eklenir ve karıştırılır.

Tavanın tabanına pekmezli tereyağı sürülür.

Kadayıfların yarısı tavaya alınarak her yeri kapatacak şekilde yerleştirilir ve el ile üzerlerine

bastırılır.

Kadayıfın üzerine mozeralla peyniri dilimleri yerleştirilir.

Kalan kadayıflar ile peynirlerin üzeri kapatılır.

Kadayıfların üzerine el ile bastırılarak sıkılaşması sağlanır çevirme kapağı ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Son olarak çevirme kapağının yüzeyi de yağlanarak pişirme aşamasına geçilir.

Ocağın küçük bölmesi kısık ayarda açılır, tava yerleştirilerek altı kızarana kadar pişirilir. Pişirme aşamasında zaman zaman tavayı sağa sola, ileri geri yerleştirerek ateşin farklı bölümleri de ısıtmasını sağlayabilirsiniz.

Alt kısmı kızaran kadayıflar çevirme kapağı yardımı ile tavadan alınır.

Tavanın tabanına pekmezli tereyağında sürülür ve kapaktaki tatlı tekrar tavaya alınır.

İkinci yüzeyi de kızaran tatlı ocaktan alınarak hemen şerbetle buluşturulur.

Hazırladığımız şerbetin yarısı tatlının üzerine gezdirilir ve sıcak sıcak bekletilmeden servis edilir.

Dondurma ve antep fıstığı künefeye çok yakışıyor, bu şekilde servis etmenizi tavsiye ederiz.

Tavada Künefe;

Tavada Künefe Tarifi İçin Malzemeler;

250 g taze kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
Tavaya sürmek için;

1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı tereyağı
Arasına 125 g künefe peyniri (ben mozarella peyniri kullandım, yerli markalarda da var)
Şerbeti için;

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker

Çok beğenilen künefe tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denemiş şerbetli tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top