Tart Kek Tarifi – Tam ölçüsü ile pasta tadında muhteşem kek



Altta yumuşacık bir kek üst tarafta lezzetli mi lezzetli bir muhallebi ortaya çıkan mükemmelliği siz düşünün artık 🙂 İstediğiniz her an yapabileceğiniz, girdiği her ortama yakışan muhallebili tart kek tarifini sizlerde mutlaka denemelisiniz. Kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu tatlıyı misafirlerinizin de çok beğeneceğini düşünüyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz muhallebili tart kekiniz görüntüsü ile de ilgi odağı olmayı başaracak. Sadece misafirleriniz için değil çocuklarınıza da sütlerinin yanında eşlik edecek nefis bir kek. Hem tatlı hem kolay hem de gösterişli. Tüm özellikleri ve güzellikleri üzerinde toplamış sanki. Her şey iyi güzelde nasıl yapılır bu muhallebili tart kek dediğinizi duyar gibiyiz. İşte tüm bu sorularınızın cevabı videomuzda. Denediğinizde bize hak verecek, onu sizde çok seveceksiniz. O zaman muhallebili tart kek tarifi için buyurun videomuza. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Muhallebili Tart Kek;

Muhallebili Tart Kek İçin Gerekli Malzemeler;
Keki İçin :
2 yumurta
1 buçuk çay bardağına yakın şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin :
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un(tepeleme olmasın)
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Desen için;
Dekor Çikolata sos

Hazırlanışı;
1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ,sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
2. Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
3. Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
4. Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz.
6. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
7. Kekimiz pişerken un ,şeker ve süt ile muhallebemizi pişiriyoruz ,muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
8. Margarin ve vanilyayı ilave edip ,bir süre çırpıyoruz,soğumaya bırakıyoruz.
9. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
10. Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
11. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Not: Bardak ölçüleri 200 ml’lik su bardağı, 100 ml’lik çay bardağı.Eğer büyük bardak ölçüsü kullanırsanız kekiniz de taşma olacaktır. Birde ben sadece margarinle yağladım, un serpmedim. Tart kalıpları farklı farklı yapışma yapıyorsa unlamanızı da tavsiye ederim.Dediğim gibi ben un sepmiyorum. Birde kekiniz soğumadan kesinlikle servis tabağına ters çevirmeyin.

Çok beğenilen diğer muhallebili tart kek tarifi için;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş pasta tarifleri için;

Çikolatalı Tart Kek Tarifi için;

Çilekli Tart Kek Tarifi için;

Çikolatalı İrmik Tatlısı tarifi için;

Elmalı Turta Tarifi için;

Pamuk Prenses Pasta Tarifi için;

Tiramisu Tart Tarifi için;

Elmalı Portakallı Turta Tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top