Sultan Sarması Tarifi – Sultan Lokumu



Sultan sarması, hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifidir. Bu tarifi farklı ortamlarda farklı isimlerle görebilirsiniz. Bazı yerlerde saray sarması, sultan sarması, saray lokumu, paşa lokumu, paşa sarması gibi isimlerle karşımıza çıkan bu tarifi web sitemizde aldığı beğeniler üzerine videolu hazırlamaya karar verdik. Hafif, pratik, kolay ve lezzetli tatlı tarifleri arıyorsanız Sultan Sarması tarifni kaçırmayın. Aynı tarifi kakaolu yerine sade veya muz veya kivi gibi meyvelerle hazırlayanlar da olabilir. Sultan sarması tatlısını servis ederken istediğiniz şekilde damla çikolata veya muz, çilek, kivi gibi meyvelerle, veya çikolata-meyve soslarıyla süsleyebilirsiniz. Sultan sarması tatlısının çevrenizdekilerden çok beğeni alacağına emin olabilirsiniz, şimdiden afiyet olun.

Gelelim sultan sarması nasıl yapılır?

1lt süt, 2 tepeleme yemek kaşığı kakao, 1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta, 1 Türk kahvesi fincanı un, 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Muhallabi kaynadıktan sonra 1 paket vanilya ve 50g tereyağı eklenerek karıştırılarak pişirilir.
Bu arada fırın tepsisinin tabanı hindistan cevizi ile kaplanır.
Pişen muhallebi hindistan cevizlerinin üzerine gezdirilir.
Tatlımız iyice soğuyana kadar dinlendirilir.
tamamen soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırlanan 1 poşet krem şanti sürülür.
Hazırolan tatlımız dilimlenerek servis edilebilir. Biz 6 dilim olacak şekilde kestik ancak daha küçük dilimler kesebilirsiniz.
Dikkatlice rulo yapılan tatlı servis tabağına alınır.
Dikkat çeken sunumu ve oldukça hafif olması nedeni ile beğeni alan sultan sarması tatlmıza servise hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Sultan sarması tarifimizi defterinize eklemek için tıklayın

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş sütlü tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.