Şekerpare Tarifi



Yapımıyla kolay, lezzetiyle harika olan şekerpare tatlı tarifini bugün sizler için hazırladık. Ramazan ayında kolay tatlı tarifleri arıyoruz. Şerbetli tatlı, tam ağızlara layık şekerpare tatlı tarifimizi ailenize veya iftara gelen misafirlerinize kolayca hazırlayıp lezzetle tüketebilirsiniz. Şekerpare tatlısını hemen hemen herkes çok sever, benim için de şerbetli tatlı tarifleri içerisinde en sevdiğim tatlıdır ve kanalımıza bu kadar geç yüklenmiş olmasına ben de şaşırıyorum:) Ramazan ayı gelirken, yasemin ile birlikte ramazan ayına özel yeni videolar çekelim istedik ve ilk aklımıza gelen tatlı da şekerpare oldu. Önümüzdeki günlerde yeni yeni şerbetli tatlı tarifleri ile sizlerle olacağız. Bizden beklediğiniz videolar olursa her zaman olduğu gibi yorum kısmına yazmayı unutmayın 🙂 Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Gelelim pastahane usulü şekerpare nasıl yapılıyor?

Uygun bir tencereye 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Yarım limon suyu eklenerek 6-7dk kaynatılarak ocaktan alınır.
Hamur için 250g margarin ya da tereyağı, birinin sarısı üzeri için ayrılmış 2 adet yumurta, 2 çay bardağı irmik, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, yarım çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya yoğurma kabına alınarak yoğrulmaya başlanır.
Daha sonra hamur toparlananan kadar yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrulur.
Bu tarifte yaklaşık olarak 3-3,5 su bardağı un kullanıldı.
Hamurdan bir parça alınarak şekillendirilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek çatalla çizgiler oluşturulur.
Önceden ısıtılmış 180C derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Tatlılar fırından alındıktan sonra sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbet dökülerek tatlıların üzeri kapatılır ve şerbeti çekmesi sağlanır.

Şekerpare tarifimiz servise hazır
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi için Malzemeler;
250 gr tuzsuz tereyağ
2 çay bardağı irmik
2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1. 5 çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
3 su bardağı un (unun kalitesine değişebilir, hamur yumuşak olacak)
Şerbet için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon

Çok beğenilen şekerpare tatlı tarifleri için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top