Osmanlıdan bu yana gelmiş olan tatlardan bir tanesi olan revani farklı isimlerde karşımıza çıkmaktadır.Yoğurt tatlısı, şerbetli tatlı olarakta adlandırılan revani lokantalarda da en çok tüketilen tatlılar arasındadır.Lokantada yediğiniz revaniyi evde de yapabilirsiniz. Revani tatlısı herkes tarafından beğenilen tam ölçülerini kullandığınızda puf puf kabaran bir tatlıdır. Şerbetli tatlı olmasının yanında oldukça hafif bir tatlı olması tercih edilme sebepleri arasında sayılabilir. Tarifimizi denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın.Şimdiden afiyet olsun.:)
Revani Tatlısı Tarifi
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz az süt
1 limonun kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı irmik
6-7 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunca diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın. Hamuru yağlanmış tepsiye dökün 22cm genişliğindeki kare borcam kullanabilirsiniz. 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan 5 dk kadar sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün. Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Çok beğenilen diğer revani tarifler için;
Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifleri için;
Uygulamamızı İndirin;
Android için
iPhone/iPad için
Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.
Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:
Bir yanıt yazın