Püf Noktaları ile Tam Ölçülü Çikolatalı Cheesecake – FIRINSIZ



Cheesecake severleri buraya alalım lütfen! Onları yakından ilgilendiren aynı zamanda da son derece mutlu edecek bir haberimiz var. Bugün sizlere Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake Tarifini hazırladık ve pişirirken yaşadığınız tüm olumsuzlukları ortadan kaldırdık. Tabanında yulaflı bisküvisi, arasında peynirli kreması ve en üstte de çikolata sosu ile unutulmaz bir lezzet yaşamaya hazır mısınız? Çayınızın kahvenizin yanında sizlere eşlik edecek, 1 dilimle ikna olmayacağınız dertsiz tasasız bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz. Çikolatalı cheesecake tatlı krizlerinizin de en lezzetli çözümü olmaya aday bir tarif. Hem hafif hem kolay hem de eşsiz lezzete sahip. Onu yemeye de yapmaya da bahane çok anlayacağınız. 🙂 Sizlerde çikolatalı cheesecake nasıl yapılır? merak ediyorsanız buyurun videomuzu izlemeye. Tarifimizi denemeyi unutmayın. En az çikolatalı cheesecake kadar güzel bir gün geçirmeniz dileği ile… 🙂

Çikolatalı Cheesecake;

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;
Tabana için;
200 gr burçak bisküvi
60 gr tereyağı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kakao

Kreması için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket krema
1,5 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
600 gr labne

Çikolata sosu için;
1 paket krema
160 gr çikolata

Hazırlanışı;
1. İlk olarak pişirme kağıdını kalıbımızın tabanına yerleştirerek kelepçeyi sıkıştıralım ve fazlalıklarını keselim.
2. Pastamızın tabanı için burçak bisküviyi fermuarlı poşete alarak un haline getirelim.
3. Uygun bir kaba bisküvileri, eritilmiş tereyağını, sütü ve kakaoyu alarak karıştıralım.
4. Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltalım. Spatula yardımıyla üzerine bastırarak eşit şekilde yayılmasını sağlayalım.
5. Daha sonra kalıbı buzdolabına kaldıralım.
6. Yumurtayı ve şekeri uygun bir kasede çırpalım.
7. Kaynamakta olan suyun üzerine kaseyi yerleştirerek karışım köpük köpük oluncaya kadar çırparak pişirelim.
8. Piştikten sonra yumurtalı karışımı tencereye alalım.
Üzerine krema, kakao, mısır nişastası, vanilya ve suyu süzdürülmüş labne peynirini ekleyelim.
9. Çırparak krema kıvamına getirelim.
10. Hazırladığımız kremayı ocakta kaynayıncaya kadar pişirelim.
11. Ardından kelepçeli kalıba dökelim ve üzerini düzeltelim.
12. Cheesecake çatlamaması için üzerini streç film ile kapatalım ve soğumaya bırakalım.
13. Çikolata sosu için kaynama noktasına kadar ısıttığımız krema içerisine çikolatayı ilave edelim. Erimesi için karıştıralım.
14. Çikolata sosumuzu cheesecake üzerine dökerek 1 gece buzdolabında bekletelim.
15. Cheesecakenizin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun.

Çok Beğenilen diğer çikolatalı cheesecake tarifi için;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş tüm çikolatalı tarifler için;

Portakal Rüyası Tarifi için;

Çilekli mini Cheescake Tarifi için;

Pişmeyen Pasta Tarifi için;

Limonlu Cheesecake Tarifi için;

Frambuazlı Cheesecake Tarifi için;

Mozaik Pasta tarifi için;

Balkabaklı Pasta Tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top