Pudingli Pastacıklar Nasıl Yapılır | Şerit Poğaça Şeklinde



Yumuşacık, puf puf kabaran kruvasan tarifi arıyorsanız, içi puding dolgulu pastacıklar tarifimizi mutlaka izlemenizi öneririm.
Ölçüleri ve kıvamı tam yerinde olan pudingli pastacıklar tarifimizi gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. Hamuru yumuşacık açma hamuru tadında oluyor. iç dolgusu için dilediğiniz lezzette puding veya farklı dolgu kremaları kullanabilirsiniz. Özellikle Alman pastası ve kruvasan tarzı pastaları sevenlerin puding dolgulu pastacıkları da beğeneceğinizi düşünüyorum. Ayrıca bu videomuz da şerit poğaça nasıl şekillendirilir? Hamur nasıl yoğrulur? Hamur nasıl mayalanır? Hamur yoğurmanın püf noktaları? Yaş maya nasıl kullanılır? izleyebilirsiniz. Poğaça hamurlarının puf puf kabarması için ne yapmak gerekir sorunuzun yanıtını da videomuz da bulabilirsiniz.

Gelelim puding dolgulu pastacıklar nasıl yapılır?
Hazır puding paketinde belirtilen süt miktarının yarısı kadar süt tencereye alınır. Vanilyalı puding ilave edilir. 3 yemek kaşığı şeker de eklenir. Karıştırılarak kynayıncaya kadar pişirilir. İsteğe göre sevilen farklı puding çeşitleri de kullanılabilir. Puding piştikten sonra uygun bir kaba alınarak soğumaya bırakılır. Hamuru için yoğurma kabına önce 250 ml ılık süt alınır. 1 paket yaş maya ve 4 yemek kaşığı toz şeker eklenerek karıştırılır, mayanın çözülmesi sağlanır. Daha sonra 1 yumurtanın akı, 100 ml sıvı yağ eklenerek çırpılır. Bir fiske tuz, un ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Yavaş yoğurulmaya başlanır. Yoğurdukça un ilave edilerek hamur toparlanıncaya kadar yoğrulur. Bu tarifte toplamdayaklaşık 3 su bardağı kadar un kullanıldı. Hamuru dinlendirmeden şekillendirme aşamasına geçilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır. Çok hafif unlanmış zeminde merdane ile oval şekilde açılır. Yaklaşık el büyüklüğünde açılan hamura bıçakla çizikler atılır. Vanilyyalı pudingten 1 tatlı kaşığı kadar alınarak hamurun üzerine yerleştirilir, pudingin taşmaması için kenarları güzelce yapıştırılarak hamur rulo şeklinde sarılır ve ay şekli verilir. Hazırlanan hamurlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Yaklaşık 20 dakika mayalanması için bekletilir. Bu malzeme ile 18-20 adet vanilyalı pastacık elde edilebilir. Bir fiske pudra şekeri ile yumurta sarısı çırpılır, şekillendirilen hamurların üzerine sürülür. Tercihe göre üzerlerine file badem serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-18 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Fırından alındıktan sonra hafif soğuması beklenerek üzerine pudra şekeri serpilir. Puf puf kabarmış yumuşacık pudingli pastacıklarımız servise hazır, Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun,

Pastacıklar tarifini defterinize eklemek için tıklayın

Vanilyalı Pudingli Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler
1 paket vanilyalı puding
350 ml süt (Burada süt miktarı kullandığınız Vanilyalı puding markasına göre değişebilir. Kaç ml yazıyorsa yarısını kullanacaksınız)
3-5 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre)

Hamur için :
500 gr un (bir bardak un yaklaşık 160 gr)
100 ml sıvı yağ (yani yarım bardaktan biraz az)
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket yaşmaya
4 yemek kaşığı toz şeker
250 ml süt (yani 1 bardak)

Üzeri için:
file badem ve pudra şekeri

Çok beğenilen pudingli poğaça tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş pasta tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.