MUHTEŞEM ELMALI RULO TARİFİ – İster kızartın isterseniz fırınlayın her hali ile nefis



Elmalı kurabiye sevenlerin çok sevineceği, deneyenlerin müptelası olacağı elmalı rulolarımızla tanışmaya hazır mısınız? Yapımı zor gibi görünse de hemen gözünüzü korkutmayın yaptıkça kolay gelmeye başlayacaktır. Hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile dikkatleri üzerine çekecek, çayınıza eşlik edecek bu güzel tarifi sizlerde mutlaka denemelisiniz. İki şekilde pişirebileceğiniz ve iki hali ile de ayrı ayrı güzel olan elmalı ruloları isterseniz kızartın, isterseniz de fırında pişirin. Tarçınla elmanın buluşmasından ortaya çıkan mis gibi koku mutfağınızı sararken size de mutluluk verecektir. Özel günlerinize, beş çaylarınıza yapabileceğiniz, misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz elmalı tarçınlı rulolar nasıl yapılır? merak ediyorsanız videomuzu izlemeyi ve tarifimizi evlerinizde denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

TARİFLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN KANALIMIZA ABONE OLUN

2. KANALIMIZDA DA MUHTEŞEM TARİFLER PAYLAŞIYORUZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 🙂

Elmalı Rulo;

Elmalı Rulo Tarifi için Gerekli Malzemeler;
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
4 su bardağı un

Elmalı harç için;
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya

Kızartılan ruloların üzeri için;
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Fırında pişen rulolaların üzeri için;
Yumurta sarısı
Pudra şekeri

Hazırlanışı;
1. Hamuru için uygun bir kaba ılık süt, şeker ve instant mayayı alarak çırpalım.
2. Daha sonra yoğurt, eritilmiş tereyağı, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
3. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
4. Hazırladığımız hamurun üstünü kapatarak yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
5. Bu sırada elmayı soyalım ve minik minik doğrayalım.
6. Elmaların üzerine tarçın ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
7. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alıp merdane yardımı ile açalım.
8. Üzerine hazırladığımız elmaları yerleştirelim ve hamuru rulo şeklinde saralım.
9. Rulo yaptığımız hamuru 1’er parmak genişliğinde keselim.
10. Kestiğimiz parçaları tepsiye dizerek üzerlerine biraz bastıralım.
11. Tepsinin üzerini streç film ile kapatıp bu şekilde 20 dakika daha dinlendirelim.
12. Hazırladığımız elma rulolarını dilerseniz kızgın yağda kızartarak veya fırına vererek pişirebilirsiniz.
13. Kızartma tercih ederseniz elma rulolarını kızgın yağda çevirerek eşit bir şekilde kızartıp havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
14. Tatlımız sıcakken tarçın ve şeker karışımına tatlılarımızı bulayalım.
15. Fırında pişirmek için hazırladığımız elma rulolarının üzerine yumurta sarısı sürerek 180°C önceden ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
16. Fırında pişen elmalı ruloların üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Katmerli Simit Poğaça Tarifi için;

Elmalı Rulo Tarifi için;

Çiçek Poğaça Tarifi için;

Damla Çikolatalı Poğaça Tarifi için;

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Yapımı için;

Patatesli Poğaça Tarifi için;

Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top